Nyheter

SIS inleder 100-årsfirandet

Nyheter Skillingaryds IS har tjuvstartat sitt 100-årsjubileum med en almanacka för 2021 och den består av drygt 20 bilder från 1925 till 2020.

SIS-tjejer födda 1998. Foto: Henric Bornander.  [1/5]

SIS 14-årslag i ishockey 1994. Foto: Per Bunnstad  [2/5]

Kandidater till SIS kommunlucia 1989. Foto: Sigge Olsson  [3/5]

”Alla” SIS-are med foto till jubileumsboken 1982. Fptp Sigge Olssom  [4/5]

Bowlingdamer i SIS i början på 1980-talet.  [5/5]

SIS har bildat en jubileumskommitté där man hittills jobbat mer internt med underlag inför utmärkelser och med den almanacka som nu sett dagens ljus.

Den första SIS-almanackan har som syfte att presentera SIS från det första årtiondet fram till det nuvarande: Det är bilder från 1925 till och med 2020. Målet var att det skulle bli en traditionell almanacka med kanske lite fler modernare bilder men som 100-åring ville man visa verksamhet även från föreningens tidiga år.

Förutom almanackan kommer föreningen att ha en rad olika evenemang för att fira de 100 åren. På grund av coronapandemin försenas mycket så firandet lär nog fortsätta in på 2022. Man resonerar som så att 1922 var det år man länge trodde var föreningens startår men för 30 år sedan kom det fram uppgifter om att startåret nog var redan 1921. Därför kan man utan problem förlänga firandet.

Det kommer att bli en rad nostalgiträffar men också aktiviteter som riktar sig direkt till aktiva ungdomar och seniorer. Därtill planeras en stor familjefest på Movalla i kanske augusti-september 2021.

Förstasidan på almanackan visar mängder med SIS:are hösten 1981. Tanken var att det skulle ha tagits en motsvarande bild nu i höstas men coronapandemin satte stopp för detta.

I SIS jubileumskommitté ingår Per Bunnstad, Marita Nyman, Lena Rylander och Roger Svenningson. I arbetet med almanackan har även ingått Sven-Olof Sandberg och Johan Gannerud samt att Henric Bornander är en av dem som bidragit med lite färskare bilder. Henrics frus farfar Gösta var på sin tid också starkt engagerad i SIS.

– Vi har fått värdefullt stöd från en rad annonsörer i almanackan och det gör att vi ska kunna ha en rad jubileumsaktiviteter, noteras från kommittén.

Taggar

Dela


4 reaktioner på SIS inleder 100-årsfirandet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *