Nyheter

SIS möter förra årets Gothia cup-vinnare

Nyheter Skillingaryds IS pojklag som är födda åren 07/08 åker under nästa vecka iväg till Göteborg för att spela Gothia cup. Motståndet är tufft men "med lite flyt kan vi ta oss upp en bit", menar tränaren Peter Bergström.

Foto av Peter Bergström från träningsmatchen

Totalt är det i år med 1892 lag i de olika klasserna från 71 olika länder. Peter Bergström som är ledare för Skillingaryds P 07/08 förklarar att de kommer att möta ett tyskt lag på måndagen, ett spanskt lag på tisdagen och sedan ett svenskt akademilag på onsdagen.

– Vi har överlag fått en väldigt svår lottning. Det spanska laget är otroligt duktigt och vann hela Gothia Cup med dess förra lag, men vi ska göra allt vad vi kan för att spöa dem, säger Peter.

Peter förklarar att det ”så klart kostar att spela en sådan här cup” men att grabbarna har kämpat med att sälja kakor och packa ved.

– Det har varit kämpigt men vi fick ihop det. Så klart har föreningen stöttat lite också men det är framför allt killarna som har gjort det möjligt att åka.

Att bo på hotell hade blivit ännu dyrare men Peter ser inga nackdelar med att sova på skolor med flera andra lag.

– Vi kommer att sova i ett klassrum och ärligt talat så tycker jag det är en liten del av det hela. Det är roligare att bo på skola än hotell, det blir en social grej och man träffar mycket folk.

Hur har ni förberett er inför cupen?
– Vi har tränat fyra dagar i veckan nu de senaste veckorna och har spelat en träningsmatch mot vårt äldre lag i föreningen.

– Vi åker dit med ett bra självförtroende och har haft en bra säsong. Vi har förlorat en match i serien och spelar bra fotboll så ur det perspektivet är vi alla extra taggade. Vi ska göra allt vad vi kan för att vinna och spelar vi riktigt defensivt en stund i alla fall så kanske vi till och med kan slå de bästa lagen för mål kan vi göra.

– Oavsett så ska det bli ett riktigt kul äventyr, avslutar Peter.

En halvlek är 25 minuter och en hel match blir då 50 minuter med halvtidspaus. Gothia kommer att ha kameror som sänder matcherna i utbyte mot att man betalar en slant. Själva spelschemat hittar man på Gothias hemsida.

 

Text: Linn Törnberg

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *