Nyheter

Sista dagen med riksförening

Nyheter Sedan 2007 har en riksförening haft sitt kansli i Skillingaryd men i går stängdes det.

Per Bunnstad har gjort sista arbetsdagen åt filatelistförbundet.

Per Bunnstad har valt att gå i pension från sin anställning som kanslichef hos Sveriges Filatelistförbund och gjorde sista arbetsdagen i går. Hans medhjälpare Jeanette Aronsson slutade för en månad sedan. Båda har jobbat kring 25 procent av heltid i lokalerna på Stationsgatan 3. Här har man delat lokaler med Skillingaryd.nu och tidigare var här i flera år även kansli för Movalla IP. Före 1971 hade kommunen sitt säte i de här lokalerna.

Kansliet har nu flyttats till Älvsjö utanför Stockholm med Elisabeth Björklund Joback som kanslichef. Kvar i Skillingaryd i annan lokal blir dock boklager och mycket annat på ett par hundra kvadratmeter som sköts av Skivaryds Samlarklubb.
Jobbet som kanslichef har mest handlat om medlemsfrågor, ekonomi med mera och inte så mycket om just filateli.

• Mer kring frimärken och vykort
– Det kändes bra att efter 14 år sluta nu men det blir faktiskt mer kring filateli – alltså frimärken – för mig nu säger Per lite överraskande.
– Jag hoppas att jag ska få lite mer tid över för mitt eget samlande och utställningar framöver, säger Per som siktar på att senare i år ställa ut sitt vykortsexponat om OS 1912 i först skånska Eslöv och kort tid därefter i Aten i Grekland.
– Jag har inte visat det sedan 2013 på Island och kommer nu att till stor del arbeta om det säger Per.

• Nytt projekt på gång
Han har även andra planer på en storsatsning på idrottshistoria med mera i en 400 kvadratmeter stor lokal i Skillingaryd.
– Mer om det lite längre fram, säger Per.

Förbundets vice ordförande Lars Nordberg tackade Jeanette Aronsson vid hennes sista arbetsdag den 30 mars 2021.

Taggar

Dela


1 reaktion på Sista dagen med riksförening

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *