Nyheter

Sju får chans att bygga på Östra strand

Nyheter Till kommunstyrelsens arbetsutskott hade 15 intressenter hört av sig för att få bygga tre kvarter i södra delen av nya bostadsområdet i Vaggeryd

I februari hölls ett informationsmöte rörande markanvisning av kommunens nya bostadsområde Östra strand. Vid detta möte informerades om ambitionen i detaljplanen ”Bo med skogen” men även tankar om delningsekonomi med mera. Vid mötet infann sig 15 intressenter. Markanvisningen är uppdelad i två steg där det första steget är en så kallad prekvalificering. Tiden för denna prekvalificering sträckte sig i två månader och syftet med detta första steg var att se om intressenterna uppfattat kommunens ambition med området och i övrigt det som önskats skapats. 

Kenth Williamsson (S) berättar om markanvisningen som diskuterades vid sammanträdet: 

– Vi går vidare i detta ärende med sju av 15 intressenter. Roligt och oväntat positivt att det är sådant intresse. 

Nästa steg i markanvisningen föreslås bli att ge alla intressenterna möjlighet att skissa vidare på de kvarter som de är intresserade av. Priset för respektive kvarter kommer då att vara bestämd till 10,4 miljoner kronor för kvarteret ”Spöet”, 8,7 miljoner kronor för kvarteret ”Flötet” samt 8 miljoner kronor för kvarteret ”Håven”. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Sju får chans att bygga på Östra strand

Har de övervägt nu att det är 70-väg utanför? Så att de inte bygger för nära vägen

Hela Västrastrand har 70 och så haft hela tiden och högerregel. Sedan tas det beslut på 40 i samhället, snacka om att tänka bakvänt. Tyvärr inte ovanligt i vår kommun. Ingen idé att påtala det heller för provade det när vi bodde där och tjänstemännen har nog inte ändrat sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *