Nyheter

Sju nya coronafall

Nyheter Under föregående vecka rapporteras sju nya bekräftade fall av covid-19 i kommunen, vilket är ungefär lika många som föregående vecka. 

Det kan jämföras med kommunens peak i smittspridningen, som inträffade i april 2021, under vecka 14, då det rapporterades 97 nya fall. Sett till befolkningen hade Vaggeryds kommun fem nya fall per 10 000 invånare under den senaste veckan, jämfört med resten av landet är det här en ganska genomsnittlig nivå. Flest nya fall i länet, sett till befolkningen, rapporteras i Aneby som hade 18 fall per 10 000 invånare under den senaste veckan. 

I hela landet rapporterades 6 673 fall under vecka 34 och det är en ökning med 3 procent jämfört med veckan innan. Skara har just nu flest fall i hela landet, sett till sin befolkning. Kommunen har haft 34 fall per 10 000 invånare under den senaste veckan. 

Under vecka 34 rapporterades två nyinläggningar på IVA i Jönköpings län men inga nya dödsfall. Sedan pandemins start har 557 personer avlidit i länet. 

Länet i siffror

Taggar

1 reaktion på Sju nya coronafall

Varför finns inte den vanliga typen av förkylning och lunginflammation längre i Sverige? Nu när allt är covid-19, bara undrar om någon vet, i Jönköping finns ett fall som gick under namnet covid-19 där patienten blev ganska sjuk men det var fel medicin?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *