Nyheter

Sjuk alm ska fällas på kyrkogården

Nyheter En alm har drabbats av almsjukan på kyrkogården i Byarum och under dagen påbörjas arbetet med att avverka trädet.

Här står den sjuka almen. Foto: Lars Andersson

– Det är ett träd som vi vet har sjukan och vi har fått tillstånd från länsstyrelsen att plocka ner trädet. Vi kommer att börja vid lunchtid i dag och arbetet kommer att hålla på under den här veckan. Trädet står ganska centralt på kyrkogården därför kommer det att påverka många och vi är medvetna om att det kan bli lite stökigt under den här perioden på kyrkogården när vi ska ta ut grenar och stammar men vi ska försöka göra det bästa av det. Vi kommer att få hjälp av en arborist som tillsammans med kyrkogårdspersonalen arbetar med trädet, säger Lars Andersson från Byarums pastorat.

– Än så länge har vi bara hittat smittan i ett träd men vi får se till våren om det skulle vara fler träd som drabbats. Det viktigaste är att vi så fort som möjligt efter att vi fått tillståndet får ut det här trädet från kyrkogården. Trädet kommer sedan att flisas och brännas på ett värmeverk. När det är klart så kommer vi att återplantera ett nytt träd på platsen, avslutar Lars.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *