Nyheter

Sjukgymnastbrist: Patienter hänvisas till Vaggeryd

Nyheter Vid Skillingaryds vårdcentralen finns i dagsläget ingen möjlighet till sjukgymnastik, eller fysioterapeut som det egentligen heter. Patienter som fått ordination hänvisas till vårdcentralen i Vaggeryd

Läsare har kontaktat redaktionen då man är ordinerad sjukgymnastik men måste ta sig till Vaggeryd för att få hjälp. 

– Det blir väldigt besvärligt. Hur ska jag komma dit? Det är inte alla som har möjlighet att få skjuts ända fram till vårdcentralens dörr i Vaggeryd, menar patienten som bor i Skillingaryd och är ordinerad sjukgymnastik för rehabilitering av sin skada i benet. 

Vid kontakt med Region Jönköping får vi svar från verksamhetchefen vid Skillingaryds vårdcentral, Ann-Christine Roos. 

– Fysioterapin är flyttad till Vaggeryds vårdcentral tills vidare för att tillsammans optimera tillgängligheten för våra patienter med de gemensamma resurser vi har. 

– Skillingaryds vårdcentral har som mål att kunna bemanna med fysioterapeuter på vårdcentralen när det är möjligt att rekrytera och bemanna med mer resurser. När detta är möjligt är svårt att svara på då det är en svårrekryterad profession. Vi hoppas att det kan bli verklighet i våra nya lokaler som vi planerar att flytta till under våren, berättar Ann-Christine Roos. 

Ingen sjukgymnastik på vårdcentralen i Skillingaryd. Arkivbild

__________________________
Om kommentarer

Du som kommenterar tänk på det här:

Inga påhopp tolereras på politiker, andra personer, föreningar, myndigheter eller andra. Inga svordomar eller antydningar till detta tillåts, då tas kommentaren bort med automatik. Rasism är självklart inte tillåtet.

Vi vill gärna att ni använder ert riktiga namn eller har ett återkommande alias. Ibland tvingas vi ta bort kommentarsmöjligheten på grund av att våra regler inte följs.

Blir det ingen bättring så kommer vi att förändra möjligheten att kommentera.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Sjukgymnastbrist: Patienter hänvisas till Vaggeryd

Fysioterapeauter är sedan flera år generellt svårrekryterade och ligger tyvärr långt efter i löneutvecklingen om man jämför med ex sjuksköterskor. Kommuner kan erbjuda fysioterapeuter löner som inte regionen ens är i närheten av att matcha. Därför ses en förflyttning av fysios från region till kommun och därmed kan vårdcentraler inom mindre orter stå utan.

Precis! Region Jönköpings löner ligger långt under kommunernas men även lägre än i andra regioner. Så vart går både de med mycket erfarenhet och nyexaminerade? Inte till Region Jönköpings län!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *