Nyheter

Sjukhuset svarar efter sexårings död

Värnamo.nu

Nyheter Föräldrarna till en sexåring flicka som avled har gjort en enskild anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) gentemot akutmottagningarna i Värnamo och Jönköping.

Vi berättade om detta i går.

– Vi beklagar den tragiska utgången av sjukdomsförloppet och att flickans föräldrar upplevde ett dåligt bemötande från vården. Det är oerhört viktigt att invånarna känner sig trygga med det bemötande och den vård som ges hos oss. I denna händelse har vi brustit i bemötandet, säger Terje Blomstrand, verksamhetschef på akutmottagningen på Värnamo sjukhus.

– Vi känner väl till ärendet och har helt enligt våra rutiner utrett händelsen, säger chefläkare Axel Ros. Jag förstår att händelsen väcker känslor och att familjen är i djup sorg och förtvivlan. Vi ser dock inte att det begåtts några fel i själva handläggningen och bedömningen av flickans tillstånd, utan att det finns flera komplicerande faktorer i själva sjukdomsförloppet som ledde till att flickan avled.

Föräldrarna har nu gjort en enskild anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Region Jönköpings län inväntar IVO:s utredning och beslut i ärendet.

Inga fler kommentarer kring fallet ges av Region Jönköpings län i detta skede.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *