Nyheter

Ska få varm mat dagligen

Nyheter Brister i hanteringen kopplade till rutiner samt hantering och förpackning av kyld mat gör nu att brukarna får daglig leverans med varm mat.

I fredags upptäckte, i samband med livsmedelskontroll, brister i hanteringen kopplade till rutiner samt hantering och förpackning av kyld mat. Maten har inte varit otjänlig, visar testresultaten. Det gör att under två veckor kommer personer, som får matlådor levererade till sig, få varm mat i stället för kylda matlådor.

– Kvaliteten och säkerheten kring maten vi lagar, serverar och distribuerar är otroligt viktig för oss och vi vill inte ta några risker. Vi har därför tillfälligt avbrutit vår produktion av kyld mat för att undersöka och åtgärda bristerna så snabbt som möjligt, säger Liv Svensson, verksamhetschef för äldreomsorgen.

Socialförvaltningen har påbörjat arbetet med att vidta åtgärder för att så snart som möjligt åter kunna distribuera kylda matlådor. Den som har ett biståndsbeslut är berättigad att få matlådor levererade hem till sig en gång i veckan. Den 1 oktober 2020 tog kostenheten i Vaggeryds kommun över produktionen av de kylda matlådorna, som tidigare lagats av ett företag i Stockholmsområdet.

Källa: Vaggeryds kommun

Arkivbild

Taggar

Dela


3 reaktioner på Ska få varm mat dagligen

Det borde vara en självklarhet. Dessutom har nog alla som borde åtnjuta detta betalat i förskott i många år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *