Nyheter

Ska förhandla om bättre skollokaler

Nyheter Pågående projekt inom skolans verksamhet diskuterades vid barn- och utbildningsnämndens senaste sammanträde. Bland annat har ett möte med modulbyggare för att få Götafors skola till det som politikerna önskar, och barnen behöver. 

I april 2021 var önskemålet att Nya Götafors skola skulle vara så här. Hur kommer den att se ut när den är på plats?

De pågående projekten som var uppe på sammanträdet var Nya Götafors skola där omdisponeringen av skolbyggnaden önskas göras. Nya Sörgårdsskolan, förarbetet för nya mellanstadiet vid Hjortsjöskolan, utökning av ersättningslokaler vid Hjortsjöskolan går enligt planerna. Fenix 1 när det gäller arbetsmiljöproblem, kök och effektivare användande har underlaget lämnats över till tekniska nämnden. Fenix 2 renoveringen där inre sanering, markarbete och planering pågår. Fågelforsskolan särskola ska få en ny utegård pågår och ska vara klart innan sommarlovet. Hok och centralköket har underlag för åtgärder tagits fram. Renoveringen av Fågelfors förskola pågår planeringen och troligen start av detta i augusti månad. När det gäller skol- och förskolegårdar pågår en inventering och prioritering där akuta fel ska åtgärdas. Arbetet med arbetsmiljöproblemen pågår vid idrottshallen Hjortsjöskolan, Götafors skola, köken, golvproblem vid Hjortsjöskolans matsal, Fågelforsskolans fukt i förråd och belysning vid Sörgårdsskolan. 

– När det gäller Götafors skola ska vi se om vi kan förhandla för att få bättre lokaler. Nya Sörgårdsskolan är klar för inflyttning i oktober. Upphandling gällande mellanstadiet vid Hjortsjöskolan ska göras och det som vi anser vara en akut åtgärd är centralköket i Hoks skola, summerar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *