Nyheter

Ska Hokeleverna skjutsas till Vaggeryd?

Nyheter Ska skolan byggas ut i Hok eller ska barnen skjutsas till Hjortsjöskolan? Mottagningskök eller tillagningskök vid skolan? Barn- och utbildningsnämnden diskuterade frågan vid senaste sammanträdet

Arkivfoto: För snart tre år sedan var det invigning av nya skollokaler i Hok

Enligt barn- och utbildningsförvaltningen önskan ska skolan vara F – 3 i Hok men tidigare planering var F – 6.

– Vi måste diskutera den här frågan ordentligt. Ska vi bygga ut i Hok eller i Vaggeryd? I förvaltningens förslag vill man skjutsa in eleverna till Vaggeryd för att gå 4, 5 eller 6:an. Hjortsjöskolans lokaler har inte plats. Det är ett pussel. Ska vi använda paviljonger till 200 elever? Gör vi inte det måste vi bygga ut i Hok, menar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Å andra sidan är mottagningsköket för dåligt i Hok och det måste man titta över då vi har arbetsmiljöproblem i lokalen. Vi måste bestämma hur vi ska agera. Blir det en F – 3 skola kanske det blir mottagningskök men F – 6 kräver ett tillagningskök, säger Jenny Larsen (KD).

Enligt förvaltningens uträkningar ökar behovet av 50 nya elever per år i hela kommunen de närmaste kommande åren och ovan funderingar kom upp när Hoks skola diskuterades.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Ska Hokeleverna skjutsas till Vaggeryd?

Har inte folket inne på förvaltningen lärt sig av historien. En gång i tiden ville man inte utöka förskolan med en tredje avdelning, men tack vare kloka politiker så beslutades att öppna en avdelning till.
När ska lokalplaneraren! inne på förvaltning sluta se ner på oss som bor på landsbygden.

Bygg en rejäl skola i Hok. Befolkningen kommer att öka i Hok. Ni kan inte hålla på att skjutsa elever yill Vaggeryd. Ni planera att bygga bostäder och då måste det finnas skola.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *