Nyheter

Ska inleda samtal med fastighetsägare

Nyheter Planbesked och planuppdrag för fastigheten på Torsbo i Vaggeryd, intill infarten till Fenix, fortsätter att diskuteras. Nu pausas tidigare funderingar. 

Kommunledningskontoret inkom i januari månad med en ansökan om planbesked med syfte att upprätta en ny detaljplan för att ändra befintlig markanvändning inom fastigheten på Torsbo. Planen var då att att göra parkanvändning till bostadsmark med tillhörande trafiklösning med infart. Området är inte utpekat i gällande översiktsplan. 

– Kommunledningskontoret undrade om vi inte kunde hitta annan lösning. Vi har haft underhandskontakter med fastighetsägaren och vi kanske kan hitta en annan lösning. Kommunledningskontoret har fått i uppdrag att träffa fastighetsägaren, berättar kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M). 

Gert Jonsson (M) föreslog vid kommunstyrelsens arbetsutskott att planuppdraget pausas och att samtal ska inledas av kommunledningskontoret med fastighetsägaren, vilket de övriga ledamöterna höll med om. När samtal har gjorts ska ärendet komma tillbaka till arbetsutskottet och kommunstyrelsen. 

Arkivfoto Martina Ojala

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *