Nyheter

Ska politiker värna om varje skattekrona?

Nyheter Medborgarförslaget från invånaren i Byarum lämnades in under kommunfullmäktige

Arkivfoto

Kommunfullmäktiges ledamöter beslutade att medborgarförslaget skulle lämnas till kommunstyrelsen för beredning och beslut. Medborgarförslaget i sin helhet;

”Är det meningen att Vaggeryds kommuns politiker ska värna om varje inbetald skattekrona? I så fall undrar jag varför Vaggeryds kommuns politiker ska vara bland de dyraste i länet.

Hur kommer det sig att att Vaggeryds kommuns politiker kostar 826 kronor per invånare medans rikssnittet är 435 kronor per invånare?

Vaggeryds kommuns förvaltningar har besparingskrav, borde även gälla politiken kan man tycka? Att komma ner till rikssnittet borde vara en rimlig nivå. Dessa pengar som kan sparas in borde göra bättre nytta inom skola och äldrevård. Nu när det är investeringsstopp i kommunen torde det sig inte naturligt att även se över kostnaden för politiken?

Hur kommer det sig att politiken tvingar fastighetsenheten att välja ett av de dyraste uppvärmningssystem (fjärrvärme), när det skulle vara ekonomiskt långsiktigt att välja exempelvis bergvärme. Ska inte politiken i Vaggeryds kommun värna om varje inbetald skattekrona?

För att sammanfatta mitt medborgarförslag;

  • Minska antalet politiker som får arvode och ersättning i Vaggeryds kommun.
  • Sluta påtvinga fastighetsenheten (tekniska kontoret) dyra lösningar vad gäller uppvärmning.
  • Redovisa ett tydligt ställningstagande för hur Vaggeryds politiker värnar om varje inbetald skattekrona.

Siffrorna, 826 kronor respektive 435 kronor, är inhämtande från 2014, förhoppningsvis har Vaggeryds kommun närmat sig rikssnittet sedan 2014″.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Ska politiker värna om varje skattekrona?

Det kanske vore idé att titta över antalet anställda på exempelvis på Kommunledningskontoret och rutinerna för att anställa ny personal och sätta löner.

Många av lönerna ligger på god Stockholmsnivå, men vi vill kanske ha det så, eller…..

Stig Svensson (SD)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *