Nyheter

Ska tömmas inom ett dygn

Nyheter Sedan en vecka tillbaka har det varit mer än fullt vid återvinningstationen i Skillingaryd.

Sedan en vecka tillbaka har det sett ut så här vid glasåtervinningen. Bild tagen runt lunchtid tisdag.

Flera läsare har hört av sig till redaktionen då det sedan en vecka tillbaka är väldigt skräpigt vid Skillingaryds enda återvinningsstation.

– Vi kommer tömma under eftermiddagen eller senast imorgon, säger kundtjänst vid FTI (förpackning- och tidningsinsamlingen) när vi ringer och anmäler.

– Det ser fruktansvärt ut, de måste komma och tömma oftare. Stackars de som bor intill återvinningsstationen. Det jag inte förstår är hur man ”bara ställer av sina påsar” när det sedan tidigare är fullt i behållarna? Då får det helt enkelt ligga kvar i bilen tills nästa gång jag kör förbi, säger en frustrerad ortsbo.

Taggar

Dela


16 reaktioner på Ska tömmas inom ett dygn

Eftersom den andra stationen kommet att finnas på en plats som många tycker inte passar så kan vi ju strejka och inte använda den tycker det är synd på en så fin plats men någon i Vaggeryd vill bestämma åt oss

JK det händer väldigt ofta eftersom stationen ofta ser ut som den gör på bilden! Men du kanske har missat hur illa det är…

Jag har inte missat någonting. Men det är frustrerande att åka framåt och tillbaka med avfallet bara för att det sköts så illa. Konsekvensen till slut blir ju att det hamnar i soptunnan.

Ett tips är att de tömmer på fredagar innan helgen – inte på måndagar. Man ska väl inte behöva åka dit flera gånger i veckan och kolla om det finns plats

Jag ställer inte en pryl på backen och dumpa eller inget i skogen. Men tycker det är oerhört frustrerande att var och varannan gång vid besöken bära hem mina saker igen då stationen inte sköts när att jag väljer att göra min plikt till återvinning.. Så det måste ju finnas någon annan än bara kommuninvånaren som är FELET!!!

Att det töms för sällan är väl klarlagt sen länge och vad det beror på kan vi nog glömma att få veta. MEN hur kan det komma sig att det är ok att ställa bredvid? Men det är väl ok att göra bara för ”någon annan började göra så” eller??? Det är kanske samma personer som tycker det är okej att dumpa soffgrupper och byggskräp i diket utanför samhället för att det är ”jobbig” att åka till Återvinningscentralen när den är öppen.

Och vad har politiker och kommunen med detta att göra? FTI är inte kommunägt, och skämmas kan ni göra som skräpar ner!

Hjälper väl inte med en station till när dom inte lyckas tömma den som finns!! Helt otroligt, hur svårt kan det vara……….
Kolla stationen vid södra infarten i Vaggeryd har aldrig någonsin varit såhär, hur lyckas man tömma den och sköta den så fint kan man undra.

Behöver vi mer sopstationer dom klarar ju inte av det som finns .var finns hedern o skammen av våra politiker o kommun ansvariga . Alla vill vi ska sortera o vi är duktiga i kommunen men vad hjälper det när inte fungerar.

Hmmm, när kompisen för några veckor sen mailade foton och påtalade hur det såg ut hände ingenting…
Inte ens en notis….
Men hen var väl inte ”rätt” person….

Aldrig att jag skulle lämna något på marken hände ofta när vi hade två sopstationer att lämna på att båda var smockfulla och det fick följa med hem igen !!! Så att det blir fullt fort nu känner de väl till !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *