Nyheter

Ska utreda långtidsparkering djupare

Nyheter Medborgarförslaget gällande en långtidsparkering med dusch, toalett, återvinning och möjlighet att sitta ned och äta vid bord vid industriområdet Båramo behandlades under kommunstyrelsens senaste sammanträde.

Arkivfoto Per Bunnstad. Lastbilar vid parkering

Ett ökande problem med långtidsparkerade lastbilar vid Båramo som skräpar ned och förstör omgivningen har gjort att en invånare skickat in ett förslag till politikerna så att åtgärder kan göras. 

Tekniska nämnden har varit remissinstans och de föreslår kommunstyrelsen att avslå förslaget. 

– Det här är komplex och måste ses ur ett geografiskt helhetsperspektiv för kommunen. Vi besvarar medborgaren som lämnat in förslaget och vi i kommunstyrelsen ger kommunledningen i uppdrag att utreda den här frågan djupare, både när det gäller långtidsparkering och säkerhetsparkering, säger kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M).

Taggar

Dela


7 reaktioner på Ska utreda långtidsparkering djupare

Ja kapitalismen skapar ibland problem de inte vill åtgärda. Utnyttjandet utav undermålig utländska stranportföretag sker utav svenska bolag och borde regleras hårdare. Jag lider med de utländska förare varav en del ibland sitter med blöjor på när de kör. En kommun som vill vara i framkanten som logostikcentra kan inte bara sitta med armarna i kors utan borde åtminstone ta på sig ett samordningsansvar och få de befintliga bolagen i kommunen att ta på sig kostnader som ger förarna ett människovärdigare bemötande när de kommer till sin arbetsplats belägen inom vår kommuns gränser. Det är enkelt att säga nej men mänskligare att ändå försöka göra något.

Det fanns en sådan parkering tidigare på Bredasten men den gick i konkurs för att åkeriföretagen som mestadels är öststatare inte ville betala för en bra sak.

Detta förslag borde avslås direkt! Varför skall vi skattebetalare över huvudtaget betala en utredning som våra kommunala tjänstemän skall utföra!
Nej, vi skall inte investera i en parkering som är till för privata logistik företag.

För att vara en attraktiv kommun för företag att vara i.
För att kommuninvånarna ska slippa ha lastbilar parkerade på gator och parkeringar hela helgerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *