Nyheter

Skabbräv i samhället

Nyheter Under några veckors tid har en sjuk räv befunnit sig i västra delarna av Skillingaryd. – Fälla är utsatt, säger kommunjägare…

Privatbild från Odengatan

En sjuk skabbräv stryker omkring i nära anslutning till fastigheter i västra delarna av Skillingaryd, under dagen syntes räven senast till på Odengatan. Vi tog kontakt med våra kommunjägare som väl kände till räven. 

– Jodå, räven har vi letat efter i några veckor. Men han har inte varit kvar när vi blivit kontaktade. 

Vad ska man som invånare göra när man ser den sjuka räven?

– Man måste ringa omedelbart och inte två timmar efter man sett räven. Räven är inte smidig att leta efter, så man bör veta åt vilket håll den tog sig. Det är en fälla utsatt, egentligen en grävlingsfälla, då kommunen inte ville inte köpa en rävfälla till oss. Men vi tror att det kan fungera med en grävlingsfälla ändå. 

– Räven kommer att bli sjukare efterhand och söker sig nära fastigheter i hopp om att hitta mat och kanske värme i någon trappuppgång. Räven kommer inte att bli bättre och den kommer troligen att svälta ihjäl om den inte blir avlivad. Skabb kan smitta sig till hundar, men där finns det botemedel, men en räv kan man såklart inte behandla. 

– Skjutfältet har övning men det kan vara bra för läsarna att veta att det kan vara jag också som skjuter i tätbebyggt område. Inte säkert att jag hinner ringa polisen innan jag skjuter den sjuka räven, meddelar kommunjägaren. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Skabbräv i samhället

Om det är någon som i förebyggande syfte vill ha kommunjägarnas nummer så kontakta kommunens växel så lämnar de ut det.

Hej
Vart ska man ringa?
Räven kommer ju inte alltid mellan 8-16 då kommunväxeln är öppen
Har sett den flera gånger här upp på Marielundsområdet.

Redaktionen svarar: Kommunens växel har kommunjägarnas telefonnummer, vi delger inte deras nummer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *