Nyheter

Skadegörelse på Bäckalyckan

Nyheter Än en gång har Bäckalyckans gräsplan utanför Vaggeryd utsatts för skadegörelse.

Skadegörelse vid Bäckalyckan i Vaggeryd

Natten mellan söndag och måndag har någon kört bil på den stora gräsplanen. Djupa bilspår i gräset vittnar om framfarten. Det har gått undan i stora åttor över minst tre fjärdedelar av den stora gräsytan.

Det är tyvärr inte första gången så skett, senast det hände var i fjol våras. Men den här gången är skadorna efter buskörningen mer omfattande än någonsin tidigare och kommer att kosta IOGT/NTO i Vaggeryd både pengar och tid att laga.

– Detta är sorgligt, konstaterar föreningens ordförande Roland Emanuelsson. Det är ju inte bara för föreningens medlemmar vi försöker hålla gräsplanen i fint skicka utan också för att alla som vill ska kunna komma hit till Bäckalyckan och hade det trevligt på vår anläggning. Och så händer detta.

Föreningen lägger årligen ned mycket tid och pengar för att hålla gräsmattan i bästa trim, inte bara för midsommarfesternas dans kring majstången utan också för att alla som vill ska kunna komma till Bäckalyckan. för att spela fotboll eller bara tumla om i lekar av olika slag på gröngräset.

På söndagen observerades hur en blå epatraktor sladdade runt minst tiotalet varv,  på den intilliggande parkeringens grus. Ett vanligt ofog på kvällstid. Inte ens ett  försök av vaktmästarnas att stoppa framfarten fick någon effekt.

Tyvärr tycks öppna gräsytor locka till sig personer med böjelse för skadegörelse av det här slaget, inte bara vid Bäckalyckan. På senare år man kört bil på bollplanen på Friluftsgården, på bromsplanet vid pulkabacken  och vid den där närbelägna bågskyttebanan. Förra hösten försökte man sig också på att köra upp för den branta pulkabacken som blev illa sönderkörd.

Taggar

5 reaktioner på Skadegörelse på Bäckalyckan

Polisanmäl o ta avtryck på däcken o kolla upp ev A-traktorer,,,som finns på samhället, dom är inte så många o kanske välkända av de flesta, (även av vårdnashavare av dessa personer)

Låt den som kört där komma dit o rätta till det, den blå a traktorn förstör för alla andra a traktorer som kör normalt. den är ute o sladdar överallt där det står bilar har flera sätt,föräldrarna till ägaren borde ta den ur bruk genast så de som kan köra o kör normalt slipper bli anklagade och drabbas

Sätt upp kamera…. Om man kan hitta den som gjort det så kan den personen betalar allt material , göra allt jobb för hand samt dömas till att körkort 2 år senare än alla andra…..kanske biter då

Har inte dagens tonåringar något vettigt att göra mer än att ställa till jävelskap för andra.Allting går bara ut på att förstöra för andra.Hur fostras dagens ungar egentligen ?

Fly förbannad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *