Nyheter

Ännu en topptjänsteman slutar

Nyheter Samhällsutvecklare Louise Skålberg gör sin sista dag i kommunhuset

Idag gör Louise sin sista arbetsdag i kommunhuset. Nu väntar någon veckas semester innan hon börjar i Gislaveds kommun.

– Jag har haft fantastiska nio år här, säger Louise. När jag började som samhällsutvecklare var det högkonjunktur. Senare på hösten kom lågkonjunkturen och då stannade boendeutvecklingen av totalt och tomterna blev ståendes. Men 2010 byggde vi kombiterminalen och Expert så då blev det mer fart här i kommunen, säger Louise.

– För fem år sedan började jag jobba nära med Näringslivsrådet och vi jobbade hårt med centrumutveckling både i Skillingaryd och Vaggeryd. Och det har verkligen hänt mycket positivt under mina år i kommunen, säger Louise.

– Jag behöver en morot i mitt arbete och är rastlös i min roll. Nu har jag gjort ett bra jobb här med boendeaktiviteten och jag hoppas att det kommer att fortsätta. Med anledning av kommundirektören kommer att sluta här i sommar och ingen ersättare ännu är anställd, så känner jag att arbetet med utvecklingen bromsar upp kraftigt. Som skattebetalare och kommuninvånare är jag är orolig för boendeutvecklingen i Skillingaryd, som behöver en stark och drivande person, säger Louise.

– Man värnar inte om kompetensen i huset och det är svårt för små kommuner att rekrytera kompetent personal. Tjänstemän och politiker måste kunna jobba tillsammans. Nu när handlingsplan och grundjobbet är klart så dras nödbromsen i. Jag vill inte att vi ska nöja oss med vår välfärd. Vi måste ha ett framåt tänk, avslutar Louise.

Louise kommer att gå till en tjänst i Gislaveds kommun. Sammanslagen ny tjänst med personalansvar och stabschef med inriktning på mark och etableringsfrågor. Familjen Skålberg kommer att bo kvar i Skillingaryd då maken börjat ny tjänst som lärare på Fågelforsskolan och barnen trivs i skolan.

Sara Mejving

Louise slutar som samhällsutvecklare

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *