Nyheter

Skatten höjs 30 öre

Nyheter Idag har femklöverns budget presenteras. Tunga invensteringsåtgärder framöver samtidigt som skatten höjs med 30 öre

– Nu när vi lägger en budget visar vi att vi lägger en offensiv budget. Vi visar att vi kan och att vi vågar och att femklövern har framåtanda, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Vi vrider och vänder på varje krona. Stort effektiviseringskrav har vi på oss och vi ska inte bara titta på personal och löner utan även andra saker som fordon, el och lokaler. Vi är måna om att ha ett gott politiskt klimat och en bra samverkan. Vi har jobbat intensivt med budgetarbetet och vi här i femklövern är till 99% överens, menar Gert och får medhåll av sina femklöverskamrater Jerry Karlsson (L), Maritha Bengtsson (KD), Ulf Abrahamsson (C) och Stig-Göran Hultsbo (MP).

Femklövern informerar om att kommunen har ett effektiviseringskrav på 21 miljoner och detta landar i bland annat att höja skatten för kommuninvånarna med 30 öre. Detta kommer att ge 8,5 miljon i kommunkassan.

– Skattehöjningar är det sista vi ska dra till med. Men det går inte att komma ifrån då vi har den största investeringen framför oss samtidigt som barnen inte får plats i skolorna och åldringsvården behöver extra pengar, säger Ulf Abrahamsson (C).

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *