Nyheter

(S)katten höjs med 50 öre

Nyheter Socialdemokraterna har nu visat upp sin budget för kommunstyrelsen. Budgeten innebär mer pengar till utvalda nämnder och höjning av skatt

Kenth Williamsson (S) presenterar i korta drag socialdemokratiska budgeten för kommunstyrelsen. I (S) budgeten ser man bland annat, jämfört med femklöverns budget, en rejäl satsning till barn- och utbildnings-, social- och kultur- och fritidsförvaltningen samt att förslaget ligger att skatten ska höjas med 50 öre.

Totalt hamnar (S) politiska prioriteringar på 20,7 miljoner. Det är hela 10 miljoner mer i femklöverns budget.

– Femklövern lämnade sin budget förra veckan. Vi har sedan dess haft vårt gruppmöte och lämnade över den till kommunstyrelsen igår, berättar Kenth Williamsson (S).

– På budgetmötet var vi överens om att vi hade bra dragning i budgetarbetet. Vi har gått igenom mycket mål och arbetat med strategier och en fin omvärldsbevakning och hur den kan påverka budgetarbetet. Vi har även tittat på kommunens visioner och vi tycker att arbetet har fungerat bra. Alla har bidragit till att göra en bra budgetplan, menar Kenth.

– Vi accepterar dock inte femklöverns förslag när det gäller kraftiga nedskärningar på socialnämnd och barn- och utbildningsnämnden. Regeringen har varit väldigt tydlig med att det kommer att komma satsningar på kommunen och vi tycker det är viktigt att vi underlättar för nämnderna. Det är vår syn på saken, avslutar Kenth.

 

Det skiljer 10 miljoner mellan socialdemokratiska budgeten och femklöverns budget

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *