Nyheter

Skillingaryd har blivit med pump

Nyheter Hos Jörgen på El-Agenten tog man saken i egna händer och installerade en pump på medborgarförslagsläggaren Perssons födelsedag i slutet av augusti.

Cykelpumpen monterades i torsdags förra veckan

Jörgen Johansson på El-Agenten installerade en cykelpump som kommuninvånarna nu får använda.

Enligt tidigare beslut från kommunstyrelsens arbetsutskott bifölls Linus Perssons medborgarförslag och två pumpar kommer att installeras i Vaggeryd, en vid brandstationen och en vid torget i Vaggeryd samt en kommer att byggas på Mejeritomten i Skillingaryd när trygghetsboendet är uppfört. Vad som tidigare inte noteras i kommunala handlingar var att Vaggeryd redan har två cykelpumpar, på CC-service och Preem. Nu skulle det alltså bli fyra pumpar i Vaggeryd och en i Skillingaryd vilket gjorde att Jörgen Johansson på El-Agenten tog saken i egna händer och visade att något kan hända även att inte kommunens politiker eller tjänstemän är inblandade.

Under gårdagens kommunstyrelse blev det bifall till medborgarförslaget, men en återremiss gjordes till tekniska utskottet där de får komma med ett nytt förslag och kommunstyrelsens är oense om hur allt ska gå till.

Så Linus Persson får nu pumpa sin cykel hos El-Agenten trots att hans medborgarförslag nu drar en runda till…

Taggar

Dela


5 reaktioner på Skillingaryd har blivit med pump

Ja. Vad säger man? Det är klart att en så stor och viktig fråga måste återremissas. Tänk om kommunen tar ett felaktigt beslut… Borde finnas en cykelpump i varje bostadsområde. Tur att det finns privata aktörer som vill ha en aktivt samhälle.👍🏽

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *