Nyheter

Skillingaryds laddstolpe invigd

Nyheter Det har varit trögt med laddstolpar för elbilar men nu har Skillingaryd fått sin första, knappt ett år efter det att kommunen tecknade avtal om en placering vid Hemköps parkering.

Elbilen kom til marnadsplatsen  [1/7]

Madeleine Larsson talade  [2/7]

Miljöarbetet är viktigt  [3/7]

Madeleine Larsson och Gert Jonsson talade inför markndsbesökarna  [4/7]

Dags för invigning  [5/7]

Tankning av elbilen  [6/7]

Madeleine Larsson, Gert Jonsson och Krister Lundgren med verkade vid invigningen av laddstolpen  [7/7]

På marknadsdagen invigdes laddstolpen av kommunalrådet Gert Jonsson (M) assisterad av kommunens miljöstrateg Madeleine Larsson och Krister Lundgren vid Vaggeryds Energi.

Krister kom med energibolagets elbil till marknadsplatsen där Gert Jonsson och Madeleine Larsson berättade om det miljöarbete som görs.

Det finns numera flera laddstolpar i kommunen men det här var den första i Skillingaryd. Det finns också flera elbilar i både privat och kommunal ägo och laddstolpar är en nödvändighet.

Det var i juni 2012 som det i kommunen registrerades en första elbil och det var genom företaget Elbyrån. I december samma år fick den kommunala verksamheten sin första elbil.

När det gäller försäljningen av elbilar har det varit trögt över nästan hela världen med oftast under en procent av alla sålda bilar. Likadant är det i Sverige. Vi väntar på det genombrott som kommit i Norge där 15 procent av all nybilsförsäljning är elbilar.

Orsaken till trögheten i elbilsförsäljningen är framför allt kostnaden. Det är avsevärt mycket dyrare med en elbil än en traditionell sådan. Elbilen är dock avsevärt skonsammare mot miljön än den traditionella bilen men även den ger negativ inverkan.

Läs mer om kostnaden via denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *