Nyheter

Skillingaryds simhall i behov av renovering

Nyheter Det krävs akuta renoveringsinsatser om simhallen ska vara fortsatt öppen.

För sex år sedan gjordes en stor renovering av Skillingaryds simhall. Dock åtgärdades inte reningssystemet med sandfilter som använts i 30 år.

Sim- och Sporthallschefen Kent-Åke Svensson har i en skrivelse till kultur och fritidsnämnden påpekat att nya sandfilter måste köpas in. Från början fanns tre slutna sandfilter i reningssystemet i Skillingaryd och ett av tre filter är sedan en tid avstängt på grund av läckage och kan inte användas.

”De resterande två filtren som numera utgör vattnets rening har fått jobba lite hårdare och nu är det en av två som också börjat läcka. Om inte sandfiltret åtgärdas omedelbart finns risken att simhallen måste stängas om inte reningssystemet fungerar och då inte kan leverera den vattenkvalité som krävs”, skriver Kent-Åke Svensson  till arbetsutskottet.

När arbetet kan starta är oklart. Men enligt kultur- och fritidsnämndens ordförande Ewa Magnusson (L) kan badsäsongen komma att förlängas lika lång tid som avstängningen för reparationerna tar i anspråk.

Kostnaden för utbyte av sandfilter uppgår till cirka 500 000 kronor, vilket kommunstyrelsens arbetsutskott beviljade under gårdagens möte.

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *