Nyheter

Skivaryd börjar med söndagsöppet

Nyheter Skivaryd inleder oktober med att ha söndagsöppet och man fortsätter nästan varje söndag framöver.

En del av de aktiva hos Skivaryd med från vänster Per Bunnstad, Lena Rylander, Bengt Pettersson, Ulf Svensson, Christer Mattsson, Jan Aronsson, Vivi Johansson, Lars-Jonny Svensson och Tomas Johansson. Foto: Mickey Olofsson

– Vi har frågat runt och fått till svar att det vore trevligt med någon aktivitet på just söndagar efter det att man ätit mitt på dagen, säger Per Bunnstad, ordförande i Skivaryds Samlarklubb.

Dagen till ära har man ställt i ordning all litteratur, tidningsklipp och mycket annat. Detta visas på söndag av Jan Aronsson, Ulf Svensson med flera i Skivaryd.

Man har en mycket omfattande samling av tidningsklipp och olika tidskrifter. Man kan visa upp ett 50-tal urklippsböcker och flera hundra böcker och tidskrifter inom främst idrott och hembygd.

Vid öppet hus man man kika runt eller kanske bara sätta sig och ta en kopp kaffe och bläddra i allt som finns i serveringsdelen. Om man vill kan man spela schack eller kort, använda fotbollsspel eller ishockeyspel. Man kan också se den omfattande tröjutställningen eller kika in i museerna för idrott och järnväg eller militärrummet där det finns flera skatter.

– Tanken är att vi ska erbjuda en fritidsgård för vuxna men längre fram ska vi även erbjuda ungdomsaktivteter.

Den första söndagen blir det en visning av det mesta. Detta fortsätter nästan varje söndag men man har uppehåll sista söndagen i varje månad för att inte konkurrera med aktiviteter i Magnisa stuga i Vaggeryd.

Skivaryd kommer vid flera av mötena att ha korta eller lite längre föreläsningar och liknande. Den 8 oktober blir det 15 minuter om fotbollsspelaren Nils Liedholm. Denna dag skulle han ha fyllt 101 år.
Den 15 oktober blir det en längre aktivitet med Hall of fame och den 22 oktober blir det kanske ett kort frimärksprogram.

– Vi tar gärna emot förslag från allmänheten vad vi ska ha för aktiviteter.

Skivaryds lokal vid Östra Allégatan – Östra Fåglabäcksvägen i Skillingaryd invigdes den 13 januari i år och varje vecka är det en rad aktiviteter av föreningar och andra.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *