Nyheter

Skivaryd inviger sina lokaler

Nyheter Det har gått exakt två år sedan en möjlighet uppenbarade sig för Skivaryds Samlarklubb och nu är det dags för invigning och öppet hus av drygt 500 kvadratmeter helt renoverade lokaler.

  [1/16]

  [2/16]

  [3/16]

  [4/16]

  [5/16]

  [6/16]

  [7/16]

För att sitta snällt gav husse Mattis en liten godisbit...  [8/16]

...och nu kunde vi posera  [9/16]

Känd klocka i Skillingaryd  [10/16]

  [11/16]

Innan mobiltelefonen...  [12/16]

  [13/16]

  [14/16]

  [15/16]

  [16/16]

Delar av arbetsgruppen träffades under onsdagseftermiddagen

Den 14 januari 2021 hade Skillingaryd.nu redaktionsmöte i NBV-lokalen i Skillingaryd. Plötsligt kom det ett telefonsamtal från  Skillingaryds Mekaniska att det blir en hyresledig lokal i källarplanet vid korsningen Östra Allégatan – Östra Fåglabäcksvägen i Skillingaryd.

Orsaken var att bouleklubben aviserat uppsägning. Bouleklubben hade bildats 2009 men när coronapandemin slog till stannade all verksamhet och det gick inte att fortsätta med föreningen. 

Per Bunnstad agerade:
– Det är inte roligt att en förening läggs ned men sett ur vår synvinkel var det en lämplig tid för oss, säger Per Bunnstad som tog ett beslut att hyra lokalerna.

Den mindre delen åt öster med egen ingång hyrs numera av Skillingaryd.nu som redaktionslokal och inflyttning skedde redan i maj 2021. 

 

Fina samlingslokaler. På fredag inviger Skivaryd.

Per tog även tag i den gamla boulelokalen med sidoutrymmen. I samråd med bouleklubben tog  han över hyreskontraktet och lite senare fick han med sig hela Skivaryds Samlarklubb som tog hand om hyreskontraktet.

– Så småningom sökte vi bidrag från Leader Västra Småland. Vi fick ja och tack var det kunde vi bygga om det inre rummet till museilokaler med mera, göra minikök och toalett av ett kompressorrum och fick möjlighet att köpa möbler och mycket mer.

– Företag har skänkt material, gått in som medlemmar och på andra sätt stött oss. Privatpersoner har jobbat ideellt och nästan allt är klappat och klart till invigningen nu på fredag och med öppet hus på lördag, säger Per glatt.

Samtidigt tackar han alla i Skivaryd och andra som helhjärtat ställt upp  för den nya möteslokalen.

– Lite kan man säga att vår lokal ersätter gamla NTO-lokalen och den blir en samlingspunkt för många föreningar med flera.Tre föreningar har numera sina arkiv i en separat lokal och inne hos Skivaryd finns i dag även den militärhistoriska föreningen och Skillingaryds Intresseförening. Även andra hyr lokalerna för olika aktiviteter och i april blir det exempelvis en mässa i lokalerna.

Skivaryds egen verksamhet har breddats och i lokalerna finns nu mycket kring bland annat idrott, järnväg, post, filateli, foto och militärhistoria. Idrottsdelen är det som väckt störst intresse bland allmänheten och har bland annat resulterat i drygt 100 nya medlemmar till Skivaryd.

– Nu har vi lokaler som kan användas för mycket och nu går vi in i den förvaltande delen med en rad aktiviteter, avrundar Per Bunnstad.

Under onsdagseftermiddagen samlades en arbetsgrupp av eldsjälar i föreningen för att finslipa det sista inför fredagens invigning. Först möte, därefter fika innan arbetsuppgifterna fördelades.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *