Nyheter

Skogen har blivit en soptipp

Nyheter Strax norr om Netto i Vaggeryd ser skogspartiet ut som en avfallsanläggning. Enligt tipsare till redaktionen ska uteliggare bo i skogen och även göra sig av med både det ena och det andra. Nu har Vaggerydsbon tröttnat och kontaktat oss för att göra ett besök i skogen.

Efter skogsägarens tips åkte vi till skogen norr om Netto i Vaggeryd..  [1/4]

och mycket riktigt. Här fanns skräp  [2/4]

Plast, avföring och övriga sopor  [3/4]

I lilla skogsdungen var vi inte själva vid besöket  [4/4]

En Vaggerydsbo har ringt till redaktionen och påpekat att det ser mycket illa ut i skogspartiet norr om Netto i Vaggeryd. Uteliggare använder skogen som avfallsplats och toalett. Vem ansvarar för städning? Skillingaryd.nu tog sig in i skogspartiet och visst har skogsägaren och kommunbon rätt. Här var det inte naturskönt direkt. Nedskräpat av både plast, papp och avföring. Stanken gör att vi tar oss ganska snabbt ut ur lilla skogsdungen där vi inte heller var ensamma vid snabba besöket i björkslyn.

– Skulle jag som enskild skogsägare slänga skräp i skogen får jag böta, skulle jag tjäna 500 kronor i svarta pengar så får man skattemyndigheten efter sig. Hur länge ska uteliggarna få skräpa ner vår kommun och pengarna som de ”tjänar” går rakt ut ur landet, undrar den upprörde Vaggerydsbon.

Vi tar kontakt med Hans Göransson. Han jobbar på tekniska förvaltningen i kommunen och blir förbryllad över nedskräpningen som han inte visste om. 

– Ja, skogsremsan är kommunens mark. Det här har inte hänt tidigare och kommunala pengar ska absolut inte gå till sånt här. Vi kommer att åka dit och titta, polisanmäla och koppla in socialtjänsten i ärendet, säger Hans Göransson.

Taggar

3 reaktioner på Skogen har blivit en soptipp

Vem som ansvarar för städningen är väl ganska självklart vem som ska göra de! Om dessa vägra kan ju dom som ger pengar till uteliggarna , som indirekt uppmanar till fortsatt tiggeri göra det ideellt!

Sluta ge pengar till tiggarna så löser sig problemet.
Rumänien och Bulgarien får miljoner från EU som skall gå till dessa stackars människor.I stället hamnar pengarna i makthavarnas fickor.Svenska myndigheter är så flata och ställer inga krav.Det är dags med ett tiggeriförbud i kommunenL Om inte låt tiggarna städa upp efter sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *