Nyheter

Skoglund: Har jag Sveriges fulaste gran?

Nyheter Detta är historien om ett panikköp och en gran som gått och blivit viral. Samt frågan om Henrik Skoglund äger Sveriges fulaste plastgran.

Sveriges fulaste plastgran? Foto: Henrik Skoglund och David Alin

Planera är inte riktigt min grej och några dagar innan jul insåg jag att det kanske skulle vara en bra idé att inhandla en julgran. Då jag bor i lägenhet så kändes det också smidigare med en plastgran så man slipper besväret med vart man ska slänga den sen. Egentligen mot mina principer då jag är en vurmare för äkta granar. Men så fick det bli.

Till mitt försvar gällande den dåliga framförhållningen ska sägas att jag egentligen inte hade tänkt att ha någon gran då barnen inte var tänkta att vara hos mig under julen. Men med kort varsel blev det ändrade planer.

Plastgran, pynt, julgransljus och stjärna inhandlades och glad i hågen skulle jag under torsdagen montera granskrället. Något av det första jag noterade var att även plastgranar barrar. Själva monterandet av granen var inga problem, men det var sen, när grenarna skulle fällas ut och göras snygga som problemen började.

Det är helt enkelt omöjligt att få graneländet att se tät ut. Drar man i en gren, så är det någon annan som flyttar sig åt ett annat håll. När granen vill kivas lite extra med mig så bestämmer den sig för att få toppsektionen att snurra åt ett annat håll så symmetrin blir skev.

Trots att granen är av plast så känns den ändå levande då jag upplever att den hånskrattar åt mig emellanåt.

Jag gav mig sedan i kast med att på ett estetiskt vis sätta på julgransljusen. Sån där enkel historia som man bara lägger på toppen och sedan ska slingorna falla ner av sig själv och ge oss prakt. Så enkelt verkade det vara om man läste på förpackningen. Men så enkelt var det givetvis inte och jag spenderade en timme med att trassla med, som det kändes, kilometerlånga ledningar och grenar som lever sitt egna liv.

Till slut gav jag upp. Granen får helt enkelt vara ful och se undernärd ut. Jul blir det ändå.

Men vad säger ni, kan jag ha Sveriges fulaste plastgran? Jag kan lova er att den inte såg ut så på förpackningens bild.

Eftersom jag inte har några som helst problem att bjuda på mig själv så twittrade jag under gårdagen ut en bild på min skapelse och det verkar som min gran blivit viral då den lockat över hundra gillamarkeringar.

Kul jul!!!

Taggar

Dela


1 reaktion på Skoglund: Har jag Sveriges fulaste gran?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *