Nyheter

Skogsbrandstaktik på Tallnäs

Nyheter Instruktör från USA fanns på plats när räddningsbefäl och krishanteringsmedarbetare vidareutbildades på Tallnäs utanför Skillingaryd

  [1/16]

  [2/16]

  [3/16]

  [4/16]

  [5/16]

  [6/16]

  [7/16]

  [8/16]

  [9/16]

  [10/16]

  [11/16]

  [12/16]

  [13/16]

  [14/16]

  [15/16]

Annie är glad att kursen blev lyckad  [16/16]

Även bränningsentreprenör och MSB besökte Tallnäs där Annie Johansson från Kyllås ordnade med skogsbrandstaktisk kurs. Under kursen, där även praktiska övningar gjordes, diskuterades effektiv användning av flygande resurser.

– Vi har varit 20 stycken i Tallnäs och lika många när vi var i Sundsvall. När jag var i Västmanland jobbade jag med en amerikan som heter Walker Thornton. Han har jobbat med skogsbränder i 40 år och var med oss och såg vårt brandbeteende bland annat. Vi måste bli bättre på skogsbrandstaktik och bli bättre på att kunna förutse bränder. Efter vårt jobb tillsammans i Västmanland satte vi ihop kursmaterialet. De som var på kursen har gått utbildning tidigare och det här var en vidareutbildning där fokus varit att släcka i extremt torra förhållanden, berättar Annie Johansson från Kylås i Skillingaryd.

– Vi ville lyfta det här en nivå ytterligare. MSB har upphandlat 10 stycken helikoptrar som kommer att flyttas över landet efter riskbedömningar som görs. Det är ingen som har utbildat sig inom flygande resurser och mediadrevet har varit att vi i Sverige behöver mer och fler släckningsmöjligheter från luften, avslutar Annie.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *