Nyheter

Skogsridåer mellan golfbanorna ska avverkas

Nyheter I ett beslut från Länsstyrelsen gav man tillstånd till avverkning av skogsridåerna på Hooks golfbana som ska få ljunghedskaraktär…

Trädridå vid golfbanan i Hok

I november lämnades en anmälan om samråd enligt miljöbalken in till Länsstyrelsen. Anmälan gällde avverkning av skog för att skapa en golfbana med ljunghedskaraktär vid golfbanan i Hok. I anmälan ses att man önskar avverka skog som finns i trädridåer mellan golfbanorna för att ändra karaktär. Skogsområdena kommer inte att återbeskogas utan bli mer av ljunghedskaraktär med enstaka solitärträd sparade. Avverkningsplaneringen och avverkning genomförs så fornlämning inte påverkas, kantzon lämnas mot Hokån och avverkningen kommer att ske under vintern då frusen mark minimerar påverkan på golfbaneområdet. 

I beslutet anges att en del av området omfattas av strandskyddsområde, där kommunen är ansvarig prövningsmyndighet. I närheten finns fornlämningar som är noterade i Riksantikvarieämbetets fornminnesregister men i övrigt anser Länsstyrelsen att den planerade avverkning inte bero något i övrigt gällande natur- och kulturmiljövärden, därav har Länsstyrelsen inga synpunkter på åtgärden. 

Bild från ansökan. Beslutet gäller avverkning i de markerade områden

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *