Nyheter

Skogsskötseln ifrågasätts

Nyheter Interna frågeställningar hos politikerna om hur skogen sköts och ska skötas. ”Ja, det är många som har synpunkter på hur skogen ska skötas”

Arkivbild

Vid tekniska nämndens senaste möte lyfte Stig Svensson (SD) att tekniska nämndens skötsel av skogen nära tätorterna får kritik och frågor från kommunstyrelsens ledamöter.

– Ja, det är vissa ledamöter i kommunstyrelsen som frågar oss om vi kan informera just kommunstyrelsen i frågan om hur skogsskötseln bedrivs. Vi väntar dock fortfarande svar från kommunstyrelsen gällande motionen om friluftsreservatet, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Tekniska nämnden har har tidigare beslutat om skogsåtgärder vid Grönelund men har inte fått några svar om utredningen och frågan som rör motionen och Grönelund ska lyftas på presidiemötet med kommunstyrelsen.

En mera lättillgänglig, och en populärversion, av skogsbruksplan för de kommande åren och presentera den vidare till kommunstyrelsen och ärendet kommer under månadens nämndmöte.

– Likaså ska vi skicka ett förtydligande från oss i nämnden angående Höga bränna, där vi förtydligar att det är skogsstyrelsen som äger frågan, skrivelsen ska överlämnas till styrelsen i VSOK, avslutar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *