Nyheter

Skola får högsta betyg i kvalitetsgranskning

Nyheter Östra skolan i Vaggeryd får högsta betyg i kvalitetsgranskning efter skolinspektionen har genomfört en granskning i förhållande till mål och andra riktlinjer.

Arkivbild Lena Landin

Kvalitetsgranskningen ska belysa hur väl skolorna klarar sitt uppdrag att ge varje elev förutsättningar att nå de nationella målen. Målen och riktlinjerna framgår framför allt av den läroplan och de kursplaner eller motsvarande styrdokument som gäller för utbildningen.

Skolinspektionen bedömer skolans arbetssätt inom fyra områden. Inom varje område bedöms om skolan uppfyller Skolinspektionens kvalitetskriterier i hög utsträckning, i flera delar eller i låg utsträckning. Om en skola bedöms uppfylla kvalitetskriterierna i låg utsträckning eller i flera delar anger Skolinspektionen att ett utvecklingsarbete behöver inledas och visar på vilka punkter. En skriftlig redovisning av åtgärder begärs också av skolan. Om en skola bedöms uppfylla kriterierna i hög utsträckning begär inte Skolinspektionen någon redovisning men kan ge framåtsyftande kommentarer i beslutet.

Östra skolan bedöms besitta kunskaper inom samtliga områden med hög utsträckning och får beröm inom både rektors ledarskap, undervisning, trygghet och studiero och bedömning och betygsättning.

 

Källa: Skolinspektionen

Taggar

Dela


4 reaktioner på Skola får högsta betyg i kvalitetsgranskning

Vad roligt att läsa. Grattis till alla som kämpat hårt för detta. Ta nu detta fina arbete och dra lärdomar av det till Hjortsjöskolan!!

Måste tillägga att som förälder är vi fantastiskt nöjda med Östra skolan. Barnet har gått från omotiverad och tyckt det varit svårt till glädje och bra prestationer.
Tack för att ni lärare sett barnen och gett dem den stimulans just de behövt och de höga förväntningar som ni förmedlat på ett inte pressande sätt till barnen.
Kommunikationen med hemmet har varit föredömligt. Vi har inte behövt fråga om något, varken extra hjälp till barnet eller annan information.
Vill uppmana skolchef att försöka sprida detta goda arbetet till exempelvis Hjortsjöskolan där vi tyvärr inte känt samma bemötande, positiva höga förväntningar och hjälp eller kommunikation med hemmet. Det har inte varit dåligt men långt ifrån kvaliteten vi upplevt med Östra skolan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *