Nyheter

Skolan nominerad till ”Årets Brobyggare”

Nyheter Medarbetarna på Högskolan i Jönköping har nominerat kandidater till priset ”Årets Brobyggare”. Från kommunen ses två, av tre, nominerade där prisutdelning är i slutet av april

Arkivfoto. Vaggeryds kommun finns representerad när finalisterna vid "Årets Brobyggare 2021" utsetts

Priset ”Årets Brobyggare” går till en person, organisation eller företag som agerar som en positiv kraft och tar intiativ till aktiviteter som bidrar till att bygga broar mellan högskolan i Jönköping och det omgivande samhället. 

Högskolans ledningsgrupp har utsett tre finalister och vinnaren kommer att presenteras på galan. Finalisterna är; Skolverksamheten i Vaggeryds kommun, Carina Ödebrink (S) och Mats Green (M), samt näringslivschefen i Jönköpings kommun Sven Rydell. 

Nomineringen för skolförvaltningen nämns som; ”Förvaltningen med verksamhetschef Helena Bengtsson-Carlström i spetsen, har under ett flertal år arbetet intensivt med att utbildningen inom kommunen ska vila på vetenskaplig grund och bygga broar mellan högskolan och kommunens verksamhet. Skolförvaltningen har ett nära samarbete med olika delar av högskolans forskning. Samarbetet möjliggör en ovärderlig koppling mellan teori och praktik för skolområdet. Flera kommuner skulle vinna på att knytas närmare ett lärosäte på det sättet som Vaggeryd arbetar med högskolan som även skulle vinna på om fler kommuner hade verksamhetschefer som var lika engagerade och intresserade av vetenskaplig kunskap som Vaggeryd. En win-win för alla involverade”.

Nomineringen för riksdagsledamöterna Carina Ödebrink (S) och Mats Green (M) nämns som; ”Sedan stiftelsen bildades 1994 har det varit tydligt att högskolan med campus i hjärtat av central Jönköping inte bara är viktig för stadsbilden utan också har en betydelsefull ställning i hela regionen. I egenskap av riksdagspolitiker med lokal förankring har Carina och Mats med stort engagemang lyft frågan att utnämna högskolan till universitet och fört upp den på den politiska agendan. Det belyser därmed skolans viktiga position i regionen, ser utvecklings- och expansionsmöjligheter och framför allt att skolans verksamhet berör bortom politiska gränser. Carina och Mats har på ett konstruktivt och entusiastisk sätt fört diskussionerna framåt. De har byggt broar för att möjliggöra nästa steg i högskolans utveckling och säkra ett starkt och mångfacetterat lärosäte i en blomstrande region”. 

Vinnaren av ”Årets Brobyggare” utses vid den årliga näringslivsgalan i slutet av april. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *