Nyheter

Skollokaler inflyttningsklara till hösten

Nyheter Investeringsåtgärder gicks igenom under tekniska nämndens senaste sammanträde. Politikerna presenterade skollokalernas renovering- och byggstatus. – Fenix 2 har tagit längre tid än beräknat och fler skador har upptäckts än vad man trodde från början, berättar tekniska nämndens ordförande  Kenth Williamsson (S).

Så här kommer Nya Götafors skola se ut. Skolan klar för inflyttning när höstterminen startar

Kenth Williamsson (S) och Olof Sjöholm (C) berättade om vad nämnden fått för information gällande skollokaler. 

Sörgårdsskolan i Skillingaryd ska vara klar den 31 maj. En omfattande renovering fick göras på grund av att en kran hade glömts bort att dras åt i september månad. Då var skolan nästintill klar för slutbesiktning.

– Prognosen är att man håller sig inom den budget som är lagd. Besiktning i maj och markanläggningen ska vara klar till skolstarten i höst. 

Nya Götafors skola i Vaggeryd:
– Sista delarna beräknas monteras nästa vecka. Därefter följer kompletterande arbeten, såsom markarbete utomhus, färdigställande av skolgården och att bygga panncentral i samarbete med Vaggeryds Energi. Slutbesiktningen ska göras den 15 juni och budgeten kommer att hållas, berättar Kenth Williamsson (S). 

Fenix 2, som varit stängd en längre tid:
– Här är man i slutfasen. Inomhus lägger man golvet. Det har tagit lite längre tid än beräknat då det kommit in ändringar och det upptäcktes lite fler skador än vad man trodde från början, bland annat att vindomfånget behövde renoveras också. Man gör även förbättringar gällande ljudet mellan kulturskolan och skolan. Vi räknar med att skolan successivt kan flytta in i mitten av maj. Slutbesiktningen är 14 juni och man tror att det kommer att hålla sig inom budget, menar Kenth Williamsson (S).

Fenix 1, som fortfarande har problem med läckande tak:
– Några renoveringsetapper har gjorts på taket. Det är bekymmer med barr som sätter igen brunnarna på taket. Glastaket ska fortsättas renoveras och det ligger i planen för nästa år, kommenterar Olof Sjöholm (C) som tillsammans med övriga tekniska nämnden har gjort en prioriteringslista gällande investeringar som ska lämnas till budgetberedningen, där ordningen är som följer:
1. Investeringar som har förbindelse med tillstånd och myndighetskrav.
2. Investeringar med 30 procent eller mer i bidrag.
3. Reinvesteringar.
4. Nya kommunala verksamhetslokaler.
5. Exploateringar.
6. Förbättringar och sist i ordningen är attraktionshöjande.  

En regnig dag i mars besökte vi ett konferensrum på Fenix. Dropp från taket, ner på stolens armstöd och vidare till heltäckningsmattan... "Det läcker överallt", fick vi då till svars.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Skollokaler inflyttningsklara till hösten

Spännande och se slutnotan.
Först gör man fel sen får man betalt för att rätta till.
Ingenting förvånande om budgeten spräcks också i nödlösningarnas kommun 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *