Nyheter

Skolministern besökte förskola

Nyheter Under måndagsförmiddagen besökte skolministern Lina Axelsson Kihlblom (S) Bullerbyns förskola i Skillingaryd

"Här är fokus på kvalité" menar skolministern  [1/10]

"Jag blir glad av att se ert arbete" säger skolministern  [2/10]

Skolministern på besök i Skillingaryd  [3/10]

Annika från Remida berättade om hur materialet används på förskolan  [4/10]

Rekorn Anna berättar om sin verksamhet för skolministern och gruppledaren i kommunen  [5/10]

Skolministerbesök på förskola  [6/10]

Lina Axelsson Kihlblom tog sig tid att prata och leka med förskolans barn  [7/10]

  [8/10]

  [9/10]

Barn på förskolan visar S-ombudsmannen Simon Johansson vad som finns i skålen  [10/10]

Utanför förskolan mötte gruppledaren Kenth Williamsson (S) och partikollegan Carina Ödebrink upp när skolministern anlände till Skillingaryd. Syftet med besöket var att lära sig mer om Remida och se hur det fungerar praktiskt ute i verksamheten. 

Lina Axelsson Kihlblom är uppvuxen i Köpings kommun, bosatt i Haninge, är tonårsmamma och före detta rektor. Skolminister har Lina varit sedan december förra året. 

Carina Ödebrink (S) berättar för tidningen:
– Våra främsta företrädare besöker landets län inför valet och skolfrågorna är oerhört viktiga hos oss, bland annat då vi har en stor inflyttning till vår kommun.

Kenth Williamsson (S);
– Det är en fin förskola att besöka, menar Kenth. 

Lina Axelsson Kihlblom (S);
– Vi har jobbat mycket med att få ett tydligare fokus på sitt första jobb, även i tidig ålder.

Under besöket berättade Remidas företrädare Kerstin Nordenstam och Annika Sandahl om hur Remida material används i förskolan och den röda tråden gällande hållbar framtid i förskolan. Att den lilla porlande bäcken som studerats utanför har barnen fått bygga sin egen bäck inomhus då barnen tagit med sig sina erfarenheter från utsidan till insidan av förskolan, allt byggt med material från Remida. 

Lina Axelsson Kihlblom kommenterar ”De här miljöerna är fantastiska, och att man för över detta till förskolebarnen är fantastiskt”. 

Kerstin Nordenstam flikar in att ”Vi jobbar med barnen redan från familjecentralstiden till gymnasiet”. 

– I dag ska vi mäta och bedöma mycket. Nu blir det ett utforskande och kunskapsmätning på individnivå, samtidigt som den digitala lärandet också kommer in, vilket också är ett verktyg för barnen. Ni har kommit långt i inspirationen. Ni kan ta det här hur långt som helst. Det var väldigt kul att se er förskola. Många känner tidigt att man inte är delaktig, man kanske hoppar av gymnasiet av den anledningen, men barn är barn och unga är unga. Det ska ges förutsättningar. I dag ska alla lyckas, men vi måste också ge förutsättningar. Vi ska inte konkurrera ut skolor, skolan är ett samhällsansvar. Skolan ska finnas för alla, summerar Lina Axelsson Kihlblom innan sällskapet åker vidare för besök i Remidas lokaler innan länsbesöket avslutas med valkampanj vid valstugan i Vaggeryd. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *