Nyheter

Skolpilotprojekt i Bondstorp startas

Nyheter Barn- och utbildningsnämnden beslutade att starta ett pilotprojekt där landsbygdsutveckling är i fokus. Nu söker man en rektor till Bondstorps skola.

Arkivfoto

Politiska ambitionen är att landsbygdsskolorna ska vara F – 3 från höstterminen 2021.

– Vi vet att på en liten enhet behöver man samverka mellan förskola och skola. De som jobbar i köket kanske är rastvakter också och många delar på alla arbetsuppgifterna. Vi tänker också att landsbygdsenheterna behöver samverka med varandra. Nästa höst är Bondstorp F – 3 enhet och vi ska ta fram ett koncept som kommer att gälla på de övriga landsbygdsenheterna också. Man känner att det här blir lite stabilitet och kontinuitet mellan enheterna. En samverkan mellan föräldrar och samhället behövs också med allt vad det innebär, börjar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden berätta.

– Därför tänker vi tillsätta en biträdande rektor som ska jobba i Bondstorp. Tjänsten är nog mellan 20 – 30% och resterande tid är man ”vanlig” lärare också. För de som är intresserade av att bli rektor borde det här bli intressant då det blir ett större ansvar med att jobba på en mindre enhet. Både när det gäller att bilda ett arbetslag och få utveckla sig, avrundar Jenny Larsen (KD) som nu ger förvaltningen i uppdrag att efterlysa rektor till Bondstorp.

Projektet med biträdande rektor i Bondstorp ska starta höstterminen 2020 och ska pågå i tre terminer. Därefter ska projektet utvärderas med hjälp av enkäter och intervjuer i oktober 2021. Målet med projektet ska vara att efter läsåret 2020-2021 ska personalen på enheten vara nöjda vad gäller gemenskap, ledarskap och samverkan. Elever och vårdnadshavare ska vara nöjde med skolan och förskolan som helhet. Ett aktivt föräldraråd ska finnas på enheten. Enheten ska ha genomfört minst tre aktiviteter som engagerar närsamhället. Det ska finnas en tydlig modell för daglig drift på enheter som kan appliceras på andra enheter. Budgeten ska vara i balans.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *