Nyheter

Skolplan diskuterades: ”Vi har inte varit observanta gällande Vaggeryd”

Nyheter Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde fanns barn- och utbildningsnämndens lokalförsörjning med. Hur kommer det se ut framöver?

Hjortsjöskolans mellanstadielokaler ska rivas. Arkivbild.

”Princip och färdväg”. Det summerar politikerna i kommunstyrelsens information gällande skolplanen. 

Gert Jonsson (M), ordförande i kommunstyrelsen;
– Det gäller lokalinvesteringar och i vilken takt vi orkar med detta. Jag uppfattar att vi är överens och att det finns en färdväg. Vi ser att vi i Vaggeryd inte tidigare varit observanta när det gäller elevökningen. Vi börjar nu få hyfs på detta och både Götafors skola som nu är klar, sedan kommer Hjortsjöskolans mellanstadiet, Yggen och Byarum, senare även Hok. Så det finns en färdplan som vi tämligen är överens om. 

Kenth Williamsson (S);
– Den här strategiska planen kommer att bidra till en ökad trygghet och skapar goda förutsättningar för barn och lärare. 

Ulf Abrahamsson (C);
– Jag delar uppfattningen. Det är inte så mycket att orda om, det är inte stora delade meningar, alla står bakom planen. 

Gert Jonsson (M);
– Hjortsjöskolans skolområde är byggt i en tid där saker och ting såg annorlunda ut. Dels kommer vi att göra området större, elverket och parkeringen är i dag inte ett skolområde och det gäller att avlasta.. Problemet är att vi tryckt in mer än vad vi har plats till. Vi ska skapa en lugn miljö för elever och inte flytta runt dem. 

Att se helheten, håller Ulf Abrahamsson (C) med om;
– Tycker det är bra att se helheten. Inte bara byggnader utan även skolgårdar och övrig utemiljö. Vi ska inte bara prata negativt utan även se det positiva. Vi pratar oftast hur dåligt allting är, menar Ulf Abrahamsson (C).

Taggar

Dela


1 reaktion på Skolplan diskuterades: ”Vi har inte varit observanta gällande Vaggeryd”

Är det bara M, S och C som har talan? Var är ni andra? Har ni inget att tillföra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *