Nyheter

Skolval på Fenix

Nyheter Idag har man genomfört skolvalet på Fenix i Vaggeryd. Skolvalet arrangeras över hela landet och presenteras nästa vecka

När vi kom till platsen var den första rushen över och det var tomt i vallokalen. Men de tre tjejer som arbetade med valets genomförande berättade att det hade varit en strid ström av röstande i samband med en rast strax innan undertecknad kom på plats. Totalt är det 329 elever som är röstberättigade och arrangörerna trodde på ett högt valdeltagande. Flera av eleverna på skolan har fyllt 18 år och har rösträtt i de allmänna valen på söndag.

– Ja,, vi har röstat i dag och ska rösta på söndag säger de bägge eleverna Jack och Erik. De säger att de inte haft svårt att bestämma sig utan de bägge tycker att de har haft mycket information för att kunna ta ställning.

Under de senaste veckorna har det varit mycket politik inlagd i undervisningen till exempel har man sett många valprogram på SVT play.

Skolvalet som genomförs av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor ger över en halv miljon elever möjlighet att göra sin röst hörd. Resultatet kommer att presenteras tisdagen den 12 september i en digitalt sänd valvaka.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *