Nyheter

Skottlossning – fyra skadade till akuten

Nyheter För bara en kort stund sedan rapporterades att fyra tungt beväpnade poliser befinner sig utanför akuten vid Värnamo sjukhus sedan det varit skottlossning i stan.

  [1/17]

  [2/17]

  [3/17]

  [4/17]

  [5/17]

  [6/17]

  [7/17]

  [8/17]

  [9/17]

  [10/17]

  [11/17]

  [12/17]

  [13/17]

  [14/17]

  [15/17]

  [16/17]

  [17/17]

Det är än så länge oklart vad som hänt mer än att flera personer skadats och förts till akuten. En uppgift säger att fyra personer har fått knivskador och möjligen är någon av dem skottskadad i det som betecknas som mordförsök.

– Klockan  17.04 Polisen larmades om ett grovt våldsbrott i Värnamo där ett antal personer uppges ha skadats allvarligt. Övriga uppgifter om skadeläge hos de inblandade finns inte i nuläget. Ett stort antal poliser arbetar just nu intensivt med att få en bild av vad som har hänt. Bland annat hålls förhör och tekniker är på väg till platsen, uppger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Enligt tillförlitliga gällor ägde skottlossningen rum på Pilagårdsgatan och där gjorde polisen en avspärrning.

Enligt Monica Bergström har ingen person gripits ännu (klockan 20.18)  men flera har förhörts. Brottet ska ha skett utomhus vid eller i närheten av Pilagårdsgatan.

De fyra som vårdas på sjukhuset har blivit skadade med något form av tillhygge. Från sjukhuset vill man inte lämna någon information om skadeläget utan hänvisar till polisen som i sin tur hänvisar till kommande information från sjukhuset… De fyra  lär dock inte ha livshotande skador.

Senare under kvällen tog polisen två bilar i beslag och berättade att det verklign rörde sig om skottlossning.

• POLISENS UPPDATERING 23.10
Polisen larmades till de centrala delarna av Värnamo med anledning av skottlossning och bråk. Några personer fördes till sjukhus där de vårdas för skott- och skärskador. Enligt uppgift har ingen av dessa ådragit sig livshotande skador.

Ett förstärkt utredningsarbete pågår med förhör och andra åtgärder. Bland annat arbetar tekniker på brottsplatsen.

En förundersökning om försök till mord har inletts. Det finns några frihetsberövade men ingen av dem är skäligen misstänkt i nuläget.

Polisen söker även vittnen till händelsen och de kan ringa 114 14.

Text: Per Bunnstad
Foto: Peter Magnusson

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *