Nyheter

Skyddsjakten på varg stoppas

Nyheter Länsstyrelsen i Jönköpings län beslutade i lördags om skyddsjakt efter en varg i del av i delar av Gnosjö, Gislaveds, Vaggeryds och Jönköpings kommuner. Denna jakten är nu avlyst i vänta på vidare bedömning. Det har förvaltningsrätten beslutat

Foto från juni 2019

Vid nio tillfällen har får blivit angripna i Gnosjö, Gislaveds, Vaggeryds och Sävsjö kommun. Ytterligare angrepp har även inträffat i Tranemo kommun i Västra Götalands län. Därför beslutade Länsstyrelsen att skyddsjakten skulle starta.

Förvaltningsrätten beslutar att Länsstyrelsen i Jönköpings läns beslut som lämnades i lördags om skyddsjakt efter varg tills vidare inte ska gälla i avvaktan på att målet avgörs slutligt eller annat beslutats.

Källa: Länsstyrelsen

Taggar

Dela


5 reaktioner på Skyddsjakten på varg stoppas

Tyvärr är väl den stundande älgjakten en fara då vargen skulle kunna skjutas. Har en närd tanke om att länsstyrelsens vargjägare snarare är skyddsjägare. Nu hade det kunnat bli skarpt läge.
Viktig fråga varför många av oss jägare inte har någon tilltro till länsstyrelsen. Är det någon där som vill ta upp frågan?
Pratade med handläggare i våras och fick svaret att vargen själv väljer sin etablering.

Stig Svensson. Nej, detta är väl numera rutinproceduren. Rovdjursföreningen har en överklagandemall i sin dator, där de bara fyller i namnet på det aktuella ärendet och skickar in utan närmre eftertanke. Förvaltningsrätten lär väl avslå deras begäran, också enligt inarbetad rutinprocedur, och så är det hela igång igen. Den lär väl snart dyka upp i Vaggeryds kommun nu.

Det måste bli ett slut på ”dansen kring guldkalven” varg. Det här är ju en ren fars, som inget annat djur kommer i närheten av. Man måste inse att detta inte handlar om skydd av en hotad art. Det handlar istället om att piska upp maximal spänning mellan dem som bor på landsbygden eller äger något som vargen går illa åt och dem som sitter på avstånd utan att belastas av vargen och som bara sitter och tycker till. Det handlar om politik, det handlar om äganderätt och det handlar om precis samma sak som när man inskränker ägarens brukanderätt i skogen och när man vill konfiskera privat egendom för att sedan låta den förfalla i som man påstår den biologiska mångfaldens intresse. Miljön var tidigare närmast en högerpolitiskt profilerad fråga där folk undrade hur man bäst skulle sköta om sin egendom. Men miljöintresset ”kapades” av den politiska vänstern för att det gynnade deras politiska intresse, inte så mycket med tanke på miljön som sådan. Så vargen blev en ur deras synvinkel nyttig spikklubba att flytta ram deras positioner med. Det är först när man ser det som pågår ur ett vänsterpolitiskt perspektiv som man förstår sammanhangen och förstår att det egentligen inte handlar om vargar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *