Nyheter

Skyltläget utmed E4:an intresserar

Nyheter Det är en hög efterfrågan på kommunal mark med över ett 50-tal intressenter. Det står klart efter kommunstyrelsens senaste sammanträde.

Arkivfoto från första spadtag i juni. I hatt finns Johan Thorsell som är näringslivschef i kommunen

Vid kommunstyrelsens sammanträde finns en stående punkt om industrimark och etableringar. 

– I princip finns avtal och nyttjanderättsavtal utom tre tomter vid södra Stigamo just nu. De tre tomterna har lite anslutningsproblem till riksväg 30 och det behöver ordnas innan avtal skrivs. Vid travbanan är området hett, konstaterar Gert Jonsson (M). 

Thomas Axelsson (KD) ser gärna andra företag än just logistik som etablerar sig. 

– Det är 80 till 90 procent logistikföretag och givetvis är det E4:ans placering som är avgörande, men jag hade önskat att man kunde utveckla tjänstesektorn också. Kanske något IT-bolag, grön näring med flera, konstaterar Thomas Axelsson (KD). 

– Logistikföretagen ser närheten till Göteborg och Stockholm. Då blir trycket högt. Det handlar om pengar i slutändan och körsträckan räknas såklart, menar Kenth Williamsson (S). 

Kommunstyrelsens ledamöter fick under sammanträde information av näringslivschefen Johan Thorsell att det är en hög efterfrågan på mark, tre till fyra nya i veckan och att kommunen för dialog med cirka 55 intressenter. 

Taggar

2 reaktioner på Skyltläget utmed E4:an intresserar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *