Nyheter

Slaget vid Getaryggen premiärvisas!

Nyheter Den stora filmatiseringen av "Slaget vid Getaryggen" börjar nu bli färdig. Premiären blir den 31 oktober, på 450-årsdagen för slaget.

Foto Mattias Bokinge.  [1/3]

Foto Mattias Bokinge.  [2/3]

Foto Mattias Bokinge.  [3/3]

Filmatiseringen av slaget vid Getaryggen är en del av ungdomsprojektet Tidsbron, som är ett treårigt projekt finansierat av Allmänna Arvsfonden. Filmen kommer att visas i undervisningssyfte i skolor och på museer runt om i landet och kommer att ha ett tillhörande studiematerial.

Vi började filma i maj 2016 med några elever från Fenix och en grupp franska utbytesstudenter. I augusti förra året filmade vi den stora stridsscenen med ca 85 statister och ett helt filmcrew, så totalt omkring hundra personer. Filmningen har sedan fortsatt under hösten 2016 och våren/sommaren 2017. De sista scenerna spelades in i söndags, 3 september. Totalt har omkring 300 personer medverkat eller varit involverade i filmandet på olika sätt.

Filmpremiären äger rum den 31 oktober, på 450-årsdagen för slaget. Skolorna har då höstlov och det kommer även att vara fritt inträde till Miliseum hela den dagen. En perfekt höstlovsaktivitet!

Text: Elin Ljungqvist
Foto: Mattias Bokinge

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *