Nyheter

Slunge (S): Min kristna tro utgör grunden

Nyheter I en artikelserie lär vi känna våra ledamöter och ersättare som är invalda i kommunfullmäktige under mandatperioden. I dag träffar vi Anna Karin Slunge (S).

Kan du beskriva dig själv?

– Jag är politisk aktiv i Socialdemokraterna för tro och solidaritet. Det är alltså min kristna tro som utgör grunden till varför jag engagerar mig politiskt. Jag menar att vi människor har ett uppdrag från Gud att tjäna varandra och vara guds medskapare i att forma en bra värld. Jag är ordförande i vår lokala förening. Jag har varit aktiv kommunpolitiker under de senaste mandatperioderna och tycker det är mycket meningsfullt att vara med och försöka göra vår kommun till en plats där det är bra att leva. 

Har du önskat eller tilldelats platsen i kommunfullmäktige?

– Frågan är obegriplig i ett demokratiskt system. Det är ju så att det är en demokratisk process inom partiet som leder fram till att namnen blir de de är och i vilken ordning man står på listorna. Det enda man själv är med och påverkar är att man anger att man ställer upp till att bli vald. Inom vårt parti vill vi ha en så bred förankring som möjligt så att vi kan representera våra väljare. Vi vill ha människor med olika erfarenheter och kompetenser, olika åldrar och bostadsorter. Att få med yngre personer är svårt. 

Vad är det för frågor som engagerar dig mest?

– Jag är intresserad av mycket men mest av miljöarbetet och av planarbetet, alltså hur våra samhällen utvecklas. Då jag jobbat i över 40 år i kommunens skolor så är jag naturligtvis intresserad av utbildningsområdet.  

Vad ser du fram emot under mandatperioden?

– Att få vara med i majoriteten. Jag hoppas det innebär att vi kan få en hel del gjort. Jag hoppas att frågor kring natur och miljö ska få god utveckling och att vi ska få ordning på skolmiljöerna både inom- och utomhus, avrundar Anna Karin Slunge (S)

Anna Karin Slunge (S)

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i kommunen och kan liknas vid riksdag. Ledamöterna utses vid val vart fjärde år. I kommunens fullmäktige finns 41 ledamöter och 27 ersättare. Kommunfullmäktige beslutar bland annat om budget och ekonomiska långtidsplaner, skatter, avgifter, årsredovisningar, köp och försäljning av fast egendom. 

Kommunfullmäktige utser även ledamöter i styrelser och nämnder samt beslutar om inriktningsmål för nämndernas verksamhet.  

Mandatfördelningen 2022-2026: S 13, M 8, SD 7, C 4, KD 4, L 2, EMP 2 och V har 1 mandat.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *