Nyheter

Slutnotan för Oljeshejkförlikning väntar

Nyheter Vid kommunstyrelsens arbetsutskott fanns skadeståndpengen till Oljeshejkarna med. –Om vi hade en tidsmaskin så kanske man hade gjort annorlunda, menar ordförande Jonsson (M)…

Under punkten ”information från kommundirektören” under sammanträdet hos ledande politiker var bland annat skadeståndet som genom förlikning fick domen i tingsrätten att kommunen ska betala Oljeshejkarna 2,3 miljoner kronor. 

Gert Jonsson (M);
— Vi försökte hitta en förlikning. Om man hade en tidsmaskin så kanske man hade gjort annorlunda. Men nu sitter vi här och kan bara konstatera att det blev så här. Från 2010 drev miljö- och byggnämnden ärendet så det har pågått en tid. Jag har varit med i resan sedan 2017 och vår ambition i femklövern var att få ett avslut. Vi har tagit in jurister och advokater i ärendet och det är väldigt mycket juridik i det här. Skadeståndet var på totalt 3,6 miljoner kronor. Vi förlikade i tingsrätten på 2,3 miljoner kronor. 

Vad hamnar den totala kostnaden för kommunen, inklusive ovan miljonskadestånd?

– Kommundirektören ska återkomma med den totala summan, berättar Thomas Axelsson (KD). 

Kenth Williamsson (S) kommenterar också att kommundirektören fått i uppdrag att se över om det finns försäkringar att använda…

Taggar

Dela


Läs mer

Förlikning i tingsrätt: Kommunen betalar 2,3 miljoner i skadestånd

5 reaktioner på Slutnotan för Oljeshejkförlikning väntar

Politiker i kommunen skulle använda mera sunt förnuft med Skattebetalarnas pengar inte bara köra över småfolket. Nu åkte man på en mina hos Oljeshejkerna som skattebetalarna får stå för.

Ta det nu lugnt! Vänta tills man kommer på att det finns 2 bensinstationer i Vaggeryd att hitta på massa dumheter med.

De är lugnt Gert de är bara skattepengar men det vet du om de finns en sjö att ösa ur till ”feltänk”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *