Nyheter

Sly tar överhanden

Nyheter Boende på Västra Strand i Vaggeryd tycker nu att slyn börjar ta överhand runt lekpark och ner mot Hjortsjön. Det var tre år sedan kommunen röjde och nu börjar det bli riktigt tätt och högt med lövbuskar.

Lekplatsen hittar man i mitten på området Västra Strand.  [1/4]

Det finns en liten fotbollsplan i anslutning till lekparken.  [2/4]

Promenadväg mellan Hjortsjön och bostadsområdet.  [3/4]

Lekplatsen syns knappt längre för all sly.  [4/4]

Det är mestadels boende vid Näckrosstigen och runtom som tycker att slyn nu börjar bli till ett besvär. Både söder och norr om är det i stort sett slyfritt och obruten vy. Ett boende var nyligen i kontakt med ansvarig på kommunen. Men det verkar inte som de kommer att göra något åt detta inom en snar framtid, och boende får inte göra det själva heller.

Det finns en jättefin lekplats som används flitigt, men börjar nu bli omringad av sly och känns osäker om nu ett barn skulle få för sig att sticka iväg ner till vattnet. Kommunen röjde för tre år sedan men nu är slyn uppåt två meter hög och har brett ut sig rejält.

Skillingaryd.nu var i kontakt med Hans Göransson som är gatu- och parkchef på kommunen. Det finns inga planer på att röja på området inom den närmsta tioårsperioden. Det är för nära inpå senaste röjningen för tre år sedan. Men området runt lekplatsen kommer att åtgärdas snarast.

 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Sly tar överhanden

I samma veva kan väl även kommunen ta tag i fastighetsägare som anser sig ha rätt att förvara byggmaterial, husbil/vagn, ved och dyl. på kommunal mark.
Och att fälla sly, för att för egen vinning få bättre utsikt över mark man inte äger, är väl ett solklart fall av skadegörelse. Kanske ska komma hem till er och ansa lite i trädgården där jag anser det behövas?

välkommen till verkligheten..så har vi haft det på andra sidan sjön i alla år .bara ge sig ut och röja själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *