Nyheter

”Småjusteringar vid torget”

Nyheter Tekniska ordförande PO Toftgård träffade en handfull fastighetsägare och handlare för att diskutera utformningen av Vaggeryds torg. Nu är förslaget klart.

– Vi hade en träff med handlare och fastighetsägare där vi presenterade sista förslaget vi hade på nya utformningen av torget i Vaggeryd. Vi kommer att göra vissa småjusteringar från förslaget. Vi har enbart en miljon avsatt till detta projekt, säger PO Toftgård, ordförande i tekniska utskottet.

Nu kommer förslaget med kompletterade uppgifter lämnas till kommunstyrelsen för beslut.

Förslagen som kommit in är att placera ett stilenligt tak över cykelställen, lägga in plattor eller målningar för lek, minska de allmänna parkeringsplatserna till förmån för handikapparkering, minska det stora trädet på torget och placera stenar man kan sitta på och då ej direkt under trädet. En öppen surf-zon med wifi kommer att utredas samt att det kan bli en fototävling på Fenix för att illustrera Vaggeryd i historien och framtiden.

Det var för två år sedan en idékatalog togs fram av invånare, företagare, föreningsliv och politiker med bland annat en beskrivning av hur utvecklingen av Vaggeryds centrum skulle kunna se ut.

Foto ur idékatalogen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *