Nyheter

Smålandsidrotten ser framåt på stabil grund

Nyheter Igår hade Smålandsidrotten ett möte med Jönköpings kommun där även Riksidrottsförbundet medverkande. I samband med träffen passade Riksidrottsförbundet på att berömma Smålandsidrotten som ett av de mest välskötta distrikten i landet.

Roger Ödebrink

Distriktsordförande Roger Ödebrink är glad och stolt över berömmet och säger att de har en väl fungerande styrelse och engagerad personal som är förutsättningen för att driva utvecklingen framåt. Han konstaterar att det krävs mycket tid och arbete för att ta nya kliv mot framtiden. Smålandsidrotten är en stor organisation som sträcker geografiskt över tre regioner – Jönköping, Kalmar och Kronoberg, som inte nödvändigtvis har samma regelverk för olika stöd. I distriktet finns dessutom tre stora kommuner – Jönköping, Kalmar och Jönköping som kräver sin tid samtidigt som man måste ha goda relationer med övriga 30 kommuner som finns de tre länen.

I arbetet framöver handlar det naturligtvis om idrotten på olika nivåer från elit till ren amatörverksamhet, men folkhälsoperspektivet blir alltmera tydligt. Just nu arbetar man med något man kallar Strategi 2025. Hur ska idrottsrörelsen se ut i framtiden, vilken roll i samhället ska man spela och hur kommer det ekonomiska stödet från stat, region och kommun att se ut på sikt. Det är angelägna och viktiga frågor som tar mycket tid samtidigt som vardagsarbetet ska skötas, säger Roger Ödebrink. Han konstaterar också att de närmaste månaderna blir extra intensiva för att träffa företrädare för de politiska partierna nu under valåret, det är ju trots allt politiken som beslutar om verksamhetsstöd i olika former.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *