Nyheter

SMT Sweden etablerar sig

Nyheter SMT Sweden, som säljer entreprenadmaskiner och gruvmaskiner, etablerar sig på travbaneområdet i Vaggeryds kommun. – Vi bygger ett showroom och verkstad på bra läge, säger Torbjörn Håkansson.

Torbjörn Håkansson äger SMT Sweden som säljer entreprenadmaskiner och gruvmaskiner. Nu utökar han verksamhet med ett showroom och verkstad på attraktivt läge i Vaggeryd. Montagebild Vaggeryds kommun

SMT Sweden startade år 1992 och har idag sin verksamhet på flera platser i Sverige, samt även ett dotterbolag i Chile. Huvudkontoret ligger i Upplands Väsby.

– Våra kunder finns faktiskt över hela världen. Särskilt i östra Europa är intresset för begagnade maskiner stort. Det råkar vara så att i Sverige finns två världsledande företag inom branschen, Atlas Copco och Sandvik, så det finns bra tillgång på begagnade maskiner för oss här, säger Torbjörn.

SMT Sweden är även återförsäljare på nya maskiner, bland annat bergborrmaskiner, kompressorer och generatorer från Sandvik och Atlas Copco. Torbjörn berättar att export och försäljning inom Sverige står för 50 procent vardera av verksamheten, men att det skiftar beroende på konjunkturläget i omvärlden.

Idag har SMT Sweden elva anställda. På markytan, som Torbjörn har köpt av Vaggeryds kommun, ska det i första etappen byggas ett showroom med ett strategiskt läge intill E4:an. Det kommer stå klart till hösten 2023 eller våren 2024. I andra etappen utökar SMT Sweden ytterligare med en verkstad, och i förlängningen ska där finnas plats för andra aktörer att hyra in sig på. Idéerna är många för SMT Swedens nya plats i Vaggeryd. 

– Eftersom vi befinner oss i ett stort logistikläge så har jag tänkt att vi även ska börja hyra ut gaffeltruckar, säger Torbjörn Håkansson.

Johan Thorsell, näringslivschef på Vaggeryds kommun noterar att SMT Sweden är kommunens andra etablering på travbaneområdet i Vaggeryd.

– Vi noterar att båda etableringarna är försäljningskontor och showrooms vilket positionerar oss i en lite ny genre där båda utnyttjar sitt attraktiva läge längs E4:an. SMT Sweden bidrar till mångfalden av verksamheter och är en spännande ny typ av företag som vi inte haft i kommunen tidigare. Det ser vi fram emot, säger Johan Thorsell och hälsar Torbjörn med SMT Sweden varmt välkommen till Vaggeryds kommun.

Källa: Vaggeryds kommun. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *