Nyheter

Snart byggs cirkulationsplatsen

Nyheter Ombyggnation av Storgatan i Skillingaryd börjar med en cirkulationsplats vid Sturegatan/Storgatan

Illustrationsbild från politikernas arbetsmaterial

Centrumutvecklingsprojektet i Skillingaryd när det gäller Storgatan ska genomföras under mandatperioden har tidigare beslutats. Hänsyn har tagits när synpunkter från Skillingaryds intresseförening har inkommit och nu börjar arbetet som i dagarna har fått klartecken från kommunstyrelsens arbetsutskott. Först ut är en byggnation av cirkulationsplats vid Sturegatan/Storgatan där viss markinlösen måste göras.

– Vi gör nu ett ställningstagande för att vår samhällsutvecklare ska kunna lösa in viss mark som behövs till rondellen som är först ut vid ombyggnationen av Storgatan i Skillingaryd, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Vi behöver mer plats och trafiksituationen måste ses över då snabbussarna kommer att transportera resenärerna och vi är måna om att få in bussarna till centrum, som ska vara ett naturlig hållplats, säger Kenneth Åberg (S).

Storgatans projekt, som även kommer att ta hänsyn till nya trygghetsboendet Mejeriet framöver, blir byggnation av cirkulationsplats som etapp 1 och kommer att genomföras under året. Kostnaden för hela projektet planeras till 5,4 miljoner kronor.

I Vaggeryd har centrumutveckling genomförts i fyra etapper under tre år.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Snart byggs cirkulationsplatsen

En cirkulationsplats som bara är olikfärgad asfalt eller en grupp stenar som alla ändå kör rätt över ger bara ökat buller.
Rörigare trafikmiljö då platsen är för liten för en riktig rondell.

Inte en dag för tidigt att något görs i den korsningen. Bra om det blir övergångsställe där också, som det är på bilden

En bra och utmärkt idé!

Cirkulationsplats underlättar också att
hastigheten på vägen också minskar
lite smått!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *