Nyheter

Snart byggstart för framtida boendet

Nyheter Underlaget för upphandlingen av trygghetsboendet vid Mejeritomten i Skillingaryd är snart klart meddelar kommunstyrelsens arbetsutskott.

Det nya trygghetsboendet vid Mejeritomten i Skillingaryd kanske kan börjas byggas om ett halvår

Den 4 oktober tog våra politiker beslut om att göra exteriöra förändringar av trygghetsboendet vid Mejeritomten och underlaget till upphandlingen är snart klart.

– Vi slår fast beslutet på kommunstyrelsen i början av mars och vi hoppas att upphandlingssvar kommer in innan semestertider. Förhoppningen är att vård- och omsorgsboende ska komma igång i september om allt går vägen. Får vi igång det här blir det fler villor till salu och det är efterlängtat, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Kul att det äntligen börjar röra på sig. Det kommunala fastighetsbolaget ska bygga 36 lägenheter på tomten intill trygghetsboendet och det är första gången den här mandatperioden som vi bygger i Skillingaryd. När det gäller trygghetsboendet är det är en längre process och det måste bli rätt från början. Bra att allt snart är på gång, menar Kenth Williamsson (S).

– Det framtida boendet på Mejeritomten är väldigt komplex med bland annat att bygga till tillräckligt stort kök. Det är meningen att södra kommuninvånarnas matlådor till boende ska göras här också. Det är ett stort arbete framöver men det är efterlängtat, avslutar Gert.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *