Nyheter

Snart byts taket på Friluftsgården

Nyheter Idag möttes representanter från VSOK och XL-Bygg för att diskutera inför byggstarten

Kåre Boberg, Stefan Stork, Bernt Ekfeldt, Emil Fors, Calle Arnoldsson, Ingemar Gustavsson och Ingemar Emilsson på plats  [1/3]

Snillen spekulerar  [2/3]

Snart ett nytt tak på plats  [3/3]

Som vi berättade i förra veckan så blev VSOK utvalda av XL-Bygg till något som kallas XL-hjälpen. XL-Bygg har riktat sig till projekt som ska vara till gagn för många och ha koppling till idrott, umgänge, natur och miljö och dessutom bidra till en ökad tillgänglighet och inkludering. Stödet syftar till att gynna civilsamhällets föreningar och organisationer. I förra veckan informerades VSOK att deras ansökan om att få nytt tak på Friluftsgården hade valts ut bland över 2000 ansökningar.

Nu träffades VSOK och XL-Bygg vid Friluftsgården för att diskutera vilka åtgärder som ska göras. Det kommer att läggas ett plåttak och huvudentreprenör blir Österskogs Bygg och arbetet beräknas komma igång vecka 42 och förhoppningsvis vara klart innan advent. Inledningsvis kommer det att byggas ställningar och då kommer först en saneringsfirma som tar hand om det gamla taket innan nybygget kommer igång.

Vad handlar stödet om i pengar?

– Jag har inte alla siffror i huvudet just nu men det ligger kring 300000 kronor, säger Calle Arnoldsson från XL-Bygg

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *